Dzisiaj jest 30 lip 2021, 03:10

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: openVPN na tomato - klient nie mzoe sie polaczyc
Post: 23 cze 2021, 18:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 cze 2021, 18:48
Posty: 1
Witam, pisze bo nie moge poradzic sobie z tunelem VPN (jezeli jest to nieodpowiedni dzial to prosze przeniesc watek).

Nowa lokalizacja nowy operator - swiatlowod 100mb/100mb(!) a wiec ze wzgledu na upload jest mozliwosc zastosowania tego lacza do VPN (a w przyszlosci tora - exit node ale to musze jeszcze pozbierac sprzet, powiekszyc lacze - jezeli sie da i poczwiczyc).

Konfig wyglada nastepujaco:

ROUTER A (from ISP) bridge mode (no taki niepelny... bo TV przechodzi na lan1, wiec to jest taki pol bridge),
ROUTER B (z tomato i VPN, wskazany jako brama docelowa dla sieci wewnetrznej - 192.168.1.1/255.255.255.0) polaczony kabelkiem z LAN3 routera A do WAN routera B,
CLIENT 1 - korzystajacy z innego ISP, telefon z androidem.
Zalozony server DDNS - moge sie dzieki niemu polaczyc z routerem B - ok.

Chodzi o to, ze klientem (android) nie moge sie polaczyc z serverem openVPN (na routerze B tym z tomato, korzystam z DDNS) i nie wiem gdzie jest blad. Plik konfiguracyjny wraz z wszystkimi kluczami/certyfikatami zostal poprawnie zaladowany ale nie zmoe sie polaczyc. Konfig wyglada tak:

https://imgur.com/a/DzJgfKK

Porzyczylem laptopa I na win7, zainstalowalem openVPN connecta, zaimportowalem poprawnie plik konfiguracyjny - pisze,z e ok (ALE nie podawalem zadnych dodatkowych plikow z kluczami ani certyfikatami - wiec nei wiem dlaczego pisze, ze ok - bo sam plik konfiguracyjny klienta NIE zawieras kluczy i certyfikatow, sa tam tylko sciezki do tych plikow, nie wiem gdzie je umiescic aby "poprawnie" zczytywalo).


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: openVPN na tomato - klient nie mzoe sie polaczyc
Post: 23 cze 2021, 22:17 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13919
Lokalizacja: Warszawa
Certyfikaty umieszczasz gdziekolwiek w systemie klienta i w konfigu podajesz pełne prawidłowe ścieżki do nich - lub właśnie umieszczasz certyfikaty bezpośrednio w konfigu, jak wolisz.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info