Dzisiaj jest 19 kwie 2021, 10:11

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 18 mar 2021, 20:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
To już twoja decyzja czy to zrobisz czy nie. Jak ci działa to nieruszaj.


czy ta aktualizacja cos ważnego wnosi?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 18 mar 2021, 21:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
To już nie do mnie pytanie. Zobacz w changelogach projektu co się zmieniło.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 18 mar 2021, 21:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
ok, czy 4 port lan jest jakiś szczególny chodzi mi o to że do 1,2,3 podłączam przewód to od razu wykrywa zapala się dioda, a do 4 podłączam przewód trzeba czekać długo i dioda się zapala dopiero kiedy wykryje w tym czasie pokazuje ze przewód nie jest podłączony


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 18 mar 2021, 21:24 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Pytałeś się już o to na eko.one.pl, nie pamiętasz? Odpowiedź jest taka sama - nie, jest zwykłym portem.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 18 mar 2021, 21:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
tak pytałem ale ale tam miałem zainstalowane gargoyle myślałem że to z powodu tego oprogramowania ale na dd-wrt jest to samo a na oryginalnym działa jak pozostałe 3 dlatego jeszcze dopytuje jesteś w temacie a ja nie mam pojęcia, nie wiem czym to może być spowodowane


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 15:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
Cześć, już myślałem że wszystko mam jak należy a tu problem z kopiowaniem na dysk po zmapowanym dysku z pc na ruter i z rutera na dysk(nie działa kopiowanie), chwilę pliki się ścigają z prędkością 1Mb/s i transfer maleje po czym ruter się resetuje. Po ftp winscp idzie jak szalony w obie strony,
--- /dev/sdb1
Block device, size 465.8 GiB (500104200704 bytes)
Ext4 file system
UUID 9C5AD40E-88A3-6141-B2EB-3C92B7BE3819 (DCE, v6)
Last mounted at "/tmp/mnt/sdb1"
Volume size 465.8 GiB (500104200192 bytes, 122095752 blocks of 4 KiB)
/dev/sdb1 mounted to /tmp/mnt/sdb1


path /mnt/sdb1 subdir / name sieciowy

po zmapowaniu dysku windows pokazuje mi ntfs -chyba mu sie cos pokreciło albo tak ma być


Ostatnio zmieniony 21 mar 2021, 16:25 przez gumbas, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 16:23 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Tak ma być. Windows jest ograniczony bardzo i dla niego sieciowy system plików to ntfs.

Taki objaw (reset routera) sugerował by że coś z dd-wrt jest nie tak. Witaj w piekle dd-wrt, znajdź sobie wersję która będzie działała.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 16:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
Tak ma być. Windows jest ograniczony bardzo i dla niego sieciowy system plików to ntfs.

Taki objaw (reset routera) sugerował by że coś z dd-wrt jest nie tak. Witaj w piekle dd-wrt, znajdź sobie wersję która będzie działała.

nie nie za wcześnie się cieszyłem, już wszystko sobie zrobiłem a tu taka lipa i od nowa eh :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 18:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
czy sambę można zaktualizować ? może cos się poprawi jest 3.11

samba4-utils
serwer samba4
client samba4
samba4-admin

który plik wybrać i czy będzie dostępne zarzadzanie przez przeglądarkę?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 18:45 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Nadal mówisz o dd-wrt? Nic co jest w gui się nie aktualizuje. Możesz doinstalować programy i skonfigurować jest wg własnych potrzeb, jak w normalnym linuksie. Ale to się nie pojawi w gui dd-wrt, ono tak nie działa.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 18:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
myślałem że po aktualizacji w okienku będzie można wybrać smb4.xx


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
zastanawia mnie taki wpis
121.720000] ksmbd: smb3_check_sign_req:7929: bad smb2 signature


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Błędy protokołu smb.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
Błędy protokołu smb.


ustawiłem
Minimum Protocol Version
SMB 2.02
Maximum Protocol Version
SMB 2.02

zapis na dysk w ruterze średnio 12MB/s kopiowanie na pc średnio 9MB/s ,dlaczego nie działa smb 3.11 i pozostałe


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:39 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Bo używasz dd-wrt? Przyzwyczajaj się.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:46 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
Bo używasz dd-wrt? Przyczajaj się.

przepraszam nie łapie to znaczy że smb3xx nie będzie działać z win 10 bo to jest dd-wrt czy mam cos w win ustawić
jestem tępy w tym temacie jak klepana brzytwa


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 19:57 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
dd-wrt jest... paskudne i najczęściej niektóre jego elementy nie działają. Najczęściej jest tak że niektóre rzeczy w nim nie działają i zwykle jest to to czego najbardziej potrzebujesz. Wtedy sprawdzasz po kolei inne wersje dd-wrt aż znajdziesz taką wersją w której działa to czego używasz i nie martwisz się tym że coś innego jest zwalone. To jest dd-wrt, naucz się z nim żyć.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 20:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
dd-wrt jest... paskudne i najczęściej niektóre jego elementy nie działają. Najczęściej jest tak że niektóre rzeczy w nim nie działają i zwykle jest to to czego najbardziej potrzebujesz. Wtedy sprawdzasz po kolei inne wersje dd-wrt aż znajdziesz taką wersją w której działa to czego używasz i nie martwisz się tym że coś innego jest zwalone. To jest dd-wrt, naucz się z nim żyć.

ok rozumiem, brakuje mi do szczęścia tylko tej samby, czy ustawienie na smb2xx cos powoduje są jakieś luki w zabezpieczeniach bo na tym ustawieniu działa super a na smb3xx reset rutera


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 20:24 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13872
Lokalizacja: Warszawa
Raczej nie. Może tak zostać.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wr1043nd v1+DD-WRT extroot
Post: 21 mar 2021, 20:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 mar 2021, 14:02
Posty: 34
obsy pisze:
Raczej nie. Może tak zostać.


ok tak ustawiłem, bardzo dziękuję za cierpliwość


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info