|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dhlejde
|
Tytuł: nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa : 27 gru 2020, 10:42 |
|
 |
Użytkownik |
|
nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa, firmware fabryczny
Używam od dość dawna wspomniany router. Muszę teraz coś zmienić w ustawieniach, ale nie mogę się zalogować (pamiętam login i hasło - zapisane). Próbuję przywrócić ustawienia fabryczne (reset od 10 do 90 sekund oraz 30/30/30), ale to nic nie daje. Firmware fabryczny. Korzystając z narzędzia do konfiguracji ze strony TP-LINK można zrobić podstawową konfigurację (wybór połączenia z internetem, SSID, hasło do WiFi, ale bez szans na zmianę hasła administatora. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i zna rozwiązanie bez RS?
|
|
Na górę |
|
 |
obsy
|
Tytuł: Re: nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa : 27 gru 2020, 11:20 |
|
 |
Administrator |
 |
Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28 Posty: 13807 Lokalizacja: Warszawa
|
Może to kwestia przeglądarki, uzyj np. starszego IE i zobaczy czy się zalogujesz.
_________________ http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
|
|
Na górę |
|
 |
dhlejde
|
Tytuł: Re: nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa : 27 gru 2020, 12:23 |
|
 |
Użytkownik |
|
Sprawdzałem na 3 przeglądarkach (Chrome, Firefox, Opera). Poza tym wcześniej działał na wszystkich. Strona logowania do routera widoczna, ale nie przyjmuje loginu i hasła. Nie można zresetować do fabrycznych (hasło i login admin). Narzędzie konfiguracyjne producenta pozwala na zmianę parametrów sieci WiFi czy rodzaj podłączenia do netu. Mi skończyły się pomysły, poza zabawą z RS, ale to zakup kabla, czas dostawy i czas na zabawę i nauczenie się jak to zrobić. Może ktoś miał podobny problem i da się rozwiązać od ręki bez kabelków itd.?
|
|
Na górę |
|
 |
dhlejde
|
Tytuł: Re: nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa : 27 gru 2020, 12:30 |
|
 |
Użytkownik |
|
Niesamowite. Na IE wszystko działa. Wątek do zamknięcia. Swoją drogą, to dla mnie niezłe zaskoczenie.
|
|
Na górę |
|
 |
obsy
|
Tytuł: Re: nie moge się zalogować do TL-WR1043ND, reset nie działa : 27 gru 2020, 12:47 |
|
 |
Administrator |
 |
Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28 Posty: 13807 Lokalizacja: Warszawa
|
Zrób aktualizację softu do ostatniej dostępnej. Starsze wersje miewały problemy z różnymi przegladarkami.
_________________ http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|