Dzisiaj jest 24 lis 2020, 01:16

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Linksys EA7500 v2
Post: 18 paź 2020, 13:08 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
kupiłem ten router ostatnio i wszystko działa ok,
Mam tylko pytanie dlaczego nie mogę wybrać innych kanałów 5ghz poza 36,40,44,48 na oryginalnym FW?
Czy to jest gdzieś zablokowane, bo na openwrt są dostępne wszystkie kanały.
Mam jeszcze kilka dni na ewentualny zwrot i zastanawiam się czy to jakaś wada egzemplarza, czy tak jest na wszystkich.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 23 paź 2020, 19:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
Uprzejmię dziękuję za wyjaśnienie tematu,
nie ma to jak liczyć na forumową pomoc "fachowców".


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 3 lis 2020, 08:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 28 wrz 2010, 20:44
Posty: 50
@gwidon . Od natychmiastowej reakcji jest support linksysa bo maja za to płacone . Tu wsparcie jest charytatywne :) . Podejrzewam ze zmiana regionu poza UE powinna otworzyc kanały > 100 .

_________________
historia: WGT634U,FON2101,FON2201,FON2202,WRT54GS v1.1,WRT54G v.2.0,WRT-414
obecnie: ONT I-240W-A ,R6260 , H500-s, My Cloud v2


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 3 lis 2020, 18:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
No to prawie po miesiącu odezwał się i "powiedział co wiedział".
To może mi uprzejmie wyjaśnisz, w którym to miejscu zmienia się region,
bo ja tam jakoś takiej opcji nie widzę???


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 3 lis 2020, 20:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 6 maja 2010, 20:55
Posty: 535
Kolego @gwidon, może wypadałoby się na początek przywitać?

Co Tobie odpowiedział support Linksysa?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 5 lis 2020, 20:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
Więc witam, a do supportu nie pisałem,
bo myślałem, że to nie problem dostać takie info na polskich forach z tym tematem powiązanych.
Niestety zawiodłem się


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 6 lis 2020, 20:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 2 sty 2016, 10:28
Posty: 66
Na 99,99% ten router nie ma DFS i dlatego tak masz:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3140005.html

Na przyszłość kupuj coś co przyjmie Tomato, Gargoyle, Merlin ,DD-WRT, itd.

http://wikidevi.wi-cat.ru/Linksys_EA7500_v2


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 7 lis 2020, 10:29 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2092
Lokalizacja: Warszawa
gwidon pisze:
No to prawie po miesiącu odezwał się i "powiedział co wiedział".
To może mi uprzejmie wyjaśnisz, w którym to miejscu zmienia się region,
bo ja tam jakoś takiej opcji nie widzę???

Jak ktoś od razu zaczyna na forum z tak roszczeniową postawą, to ja się nie dziwię że wszyscy po prostu ominęli Twój post z daleka. Szukaj pomocy u producenta, tam muszą znosić takich buców, bo mają za to płacone. My nie musimy :)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 8 lis 2020, 19:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
gwidon pisze:
kupiłem ten router ostatnio i wszystko działa ok,
Mam tylko pytanie dlaczego nie mogę wybrać innych kanałów 5ghz poza 36,40,44,48 na oryginalnym FW?
Czy to jest gdzieś zablokowane, bo na openwrt są dostępne wszystkie kanały.
Mam jeszcze kilka dni na ewentualny zwrot i zastanawiam się czy to jakaś wada egzemplarza, czy tak jest na wszystkich.
Pozdrawiam

Wskaż mi tu postawę roszczeniową, ba ja tam nic takiego nie widzę,
oszczędź więc sobie pisanie bzdurnych postów.
destroyer pisze:
Na 99,99% ten router nie ma DFS i dlatego tak masz:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3140005.html

Na przyszłość kupuj coś co przyjmie Tomato, Gargoyle, Merlin ,DD-WRT, itd.

http://wikidevi.wi-cat.ru/Linksys_EA7500_v2

Wolę openwrt i na tym wszystko jest ok, zastanawia mnie tylko dlaczego na oryginalnym firmware nie ma kanałów powyżej 48.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 8 lis 2020, 23:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2092
Lokalizacja: Warszawa
gwidon pisze:
gwidon pisze:
kupiłem ten router ostatnio i wszystko działa ok,
Mam tylko pytanie dlaczego nie mogę wybrać innych kanałów 5ghz poza 36,40,44,48 na oryginalnym FW?
Czy to jest gdzieś zablokowane, bo na openwrt są dostępne wszystkie kanały.
Mam jeszcze kilka dni na ewentualny zwrot i zastanawiam się czy to jakaś wada egzemplarza, czy tak jest na wszystkich.
Pozdrawiam
Wskaż mi tu postawę roszczeniową, ba ja tam nic takiego nie widzę,
oszczędź więc sobie pisanie bzdurnych postów.
Na Twoje 5 dotychczasowych postów na forum aż 4 są roszczeniowo-atakujące (wliczając ten powyższy). Wskazuję:
gwidon pisze:
Uprzejmię dziękuję za wyjaśnienie tematu,
nie ma to jak liczyć na forumową pomoc "fachowców".
gwidon pisze:
No to prawie po miesiącu odezwał się i "powiedział co wiedział".
To może mi uprzejmie wyjaśnisz, w którym to miejscu zmienia się region,
bo ja tam jakoś takiej opcji nie widzę???
~2 tygodnie != prawie miesiąc.
gwidon pisze:
Więc witam, a do supportu nie pisałem,
bo myślałem, że to nie problem dostać takie info na polskich forach z tym tematem powiązanych.
Niestety zawiodłem się
No widzisz, lepiej tutaj już nie zaglądaj.
gwidon pisze:
Wolę openwrt i na tym wszystko jest ok, zastanawia mnie tylko dlaczego na oryginalnym firmware nie ma kanałów powyżej 48.
Pytaj: https://www.linksys.com/pl/support/
Powodzenia!

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Linksys EA7500 v2
Post: 9 lis 2020, 07:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2020, 13:04
Posty: 6
Wciąż piszesz bzdury, post w którym prosiem o pomoc nie jest roszczeniowy!!!
Za taką pomoc "fachury" jak Ty to ja podziękuję, na innym forum dostałem szczegółowe wyjaśnienia bez pajacowania takich trolli jak ty.
Żegnam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info