Dzisiaj jest 29 mar 2020, 06:34

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-W8970
Post: 21 mar 2020, 13:53 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13578
Lokalizacja: Warszawa
Nie, nie rób wrase/write/reset

Spróbuj tftpbooot...
bootm 0x80800000

Jak się uruchmi to przegrywasz sysupgrade do /tmp (np. przez winscp) a później robisz normalnie sysupgrade -n /tmp/nazwa-obazu

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-W8970
Post: 21 mar 2020, 15:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 9 paź 2014, 19:14
Posty: 56
Mam coraz większe obawy czy sobie nie namieszam.
1/ Po wlutowaniu i uruchomieniu wgrywam
tftpboot 0x80800000 tplink_tdw8970-initramfs-kernel.bin

2/ Nic nie kasuję tylko
bootm 0x80800000

3/Teraz wgrywam plik z poziomu linuksa
scp /lokalizacja/tplink_tdw8970-squashfs-sysupgrade.bin root@192.168.1.1:/tmp

4/ Upgrade do wersji aktualnej
sysupgrade -n /tmp/tplink_tdw8970-squashfs-sysupgrade.bin

5/ I restart systemu.

A czy ktoś próbował tej metody bez rozkręcania i lutowania?
https://openwrt.org/toh/tp-link/td-w8970_v1


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-W8970
Post: 21 mar 2020, 16:12 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13578
Lokalizacja: Warszawa
Nawet nie próbuj tej metody. Ktoś to napisał na forum a to pięknie ubijało tego tplinka.

BTW: zawsze możesz wgrać starym sposobem starą wersję i zrobić sysupgrade do nowej, bez zachowania konfiguracji.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-W8970
Post: 23 mar 2020, 20:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 9 paź 2014, 19:14
Posty: 56
Jak tylko znajdę chwilę to się do tego przymierzę. Chcę się tylko upewnić, że kolejność jaką podałem w poprzednim poście jest poprawna. Czyli po wgraniu wersji z kernel w nazwie uruchamiam komendą bootm 0x80800000. Wgrywam kolejny plik i nim aktualizuję. Po restarcie jest już na stałe wgrany nowy system.
Myślałem też o tym, żeby wgrać starym sposobem dużo starszą wersję i później zrobić upgrade. Ale jeśli ten nowy sposób jest OK to tak spróbuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info