Dzisiaj jest 29 mar 2020, 09:38

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 08:05 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13578
Lokalizacja: Warszawa
Na stronie TP-LINK pojawiły się nowe urządzenia:
- Archer C9

Obrazek

AC1900, gigabit, 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0

- Archer C8

Obrazek

AC1750, gigabit, 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0

- Archer C20i

Obrazek

AC750, fastethernet, 1xUSB 2.0

Urządzenia mają całkiem inny wygląd niż dotychczasowe serie. Uwadze polecam także emulator Archera C8, który ujawnia całkiem inne oprogramowanie (IMO - ładniejsze niż dotychczasowe), więc rodzi się pytanie: czego jeszcze możemy się spodziewać z nowości.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 09:53 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
obsy pisze:
Uwadze polecam także emulator Archera C8, który ujawnia całkiem inne oprogramowanie (IMO - ładniejsze niż dotychczasowe), więc rodzi się pytanie: czego jeszcze możemy się spodziewać z nowości.

Tylko dlaczego woła o hasła i SSID jeżeli zaznaczam, że oba AP mają być wyłączone? :D

PS. Broadcom wszędzie?

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 10:00 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 20:24
Posty: 431
Lokalizacja: Wojnicz
Hehe typ obudowy jak przy moim Netgear WNDR4700, czyli umiejscowienie złączy itp, ale przynajmniej ma anteny dookólne, co sam też mam w planach przerobić tak u siebie.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 10:03 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 20:24
Posty: 431
Lokalizacja: Wojnicz
http://cdn2.techbang.com.tw/system/imag ... 1401939053

Broadcom ?

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 11:26 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
DarioX7 pisze:
Hehe typ obudowy jak przy moim Netgear WNDR4700, czyli umiejscowienie złączy itp, ale przynajmniej ma anteny dookólne, co sam też mam w planach przerobić tak u siebie.

Jeszcze się męczysz z tym 4700? Biedaku...

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 11 wrz 2014, 12:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13578
Lokalizacja: Warszawa
Wygląda tak jak by tp-link zamówił w chinach gotowca i tylko branduje po swojemu. Ciekawe jak jest na prawdę.

PS. Broadcom. Na FCC są zdjęcia i oznaczenia chipów (BCM4709/BCM4360/BCM4331)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 16 paź 2014, 20:54 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13578
Lokalizacja: Warszawa
Recenzja Archera C8:

http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... r-reviewed

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 16 paź 2014, 21:31 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Średnio wypada.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 17 paź 2014, 18:14 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:10
Posty: 537
transfery z USB NTFS słabe. Stawiam, że tplink nie poszedł w ślad za asusem i netgearem i nie zainwestował w moduł paragona. Swoją drogą tplink z tomato? hmm ciekawe, trzeba nabyć jedną sztukę na rekonesans :)

_________________
http://openlinksys.info
http://tomato.groov.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 17 paź 2014, 21:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 sie 2012, 04:14
Posty: 708
Archer C9:
Power: 12 VDC, 3.3 A
Dziękuję...nie mam pytań ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 17 paź 2014, 22:04 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Netgear R7000:
Power: 12 VDC, 3.5 A
Dziękuję... ja również nie mam pytań ;)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowe Archery od TP-LINK
Post: 18 paź 2014, 07:13 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:10
Posty: 537
radio AC ma duży apetet na prąd ale wyciągnąć ponad 80MB/s po wifi to już przyjemna sprawa prawda?

ponadto to jest maksymalne a nie stałe zużycie prądu przez router.

_________________
http://openlinksys.info
http://tomato.groov.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info