Dzisiaj jest 3 lip 2022, 19:52

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Netgear WNDR3800
Post: 11 lis 2011, 14:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14059
Lokalizacja: Warszawa
Flash masz do 16MB, więc do tylu pozwoli zbudować (- wielkość bootloadera).

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Netgear WNDR3800
Post: 12 lis 2011, 11:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14059
Lokalizacja: Warszawa
Ja tam nie widzę różnic. Pewnie ślepy już jestem ze starości, ale dla mnie to po prostu zwykły WNDR3700 z większą ilością ramu. Może coś faktycznie przy radiu robili, ale w domowych warunkach nie ma specjalnie jakieś większej różnicy.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Netgear WNDR3800
Post: 12 lis 2011, 13:27 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:28
Posty: 699
W domowych warunkach 128MB ramu w routerze to zbytek.
Tydzień temu stałem przed tą decyzją i wybrałem WNDR3700v2. Mój super stabilny router wrt160nl ma 30M i tylko czasem przy minidlna zużycie pamięci dochodziło do 90% . Usług mam odpalonych sporo.
Jak komuś zależy na 128 to jego wola - ja bym kupił wtedy 3800 z odbiorem w lokalnym sklepie.

_________________
WRT160NL, WNDR3700v2 i OpenWRT, Funbox ;), WRT1200AC


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Netgear WNDR3800
Post: 12 lis 2011, 21:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 gru 2010, 02:43
Posty: 430
Co do ilości pamięci RAM i jego zużycia to zależy z jakich funkcji softu się korzysta-spodziewam się że w 2012r. 64MB to już będzie standard i pojawią się routery do użytku domowego z zainstalowanym RAM rzędu 512-1024 MB. Streaming DLNA i torrenty łykną wszystko, jak i rozbudowane możliwości softu routera-np. przy instalacji DUAL-WAN Tomato na Asusie WL-500gp v2 na dłuższą perspektywę czasową nie dało się z niego korzystać z powodu zbyt małej ilości RAM-gdy router wykorzystywał ją na maxa to z obciążenia zbliżonego wokół 0% był gwałtowny skok do 100% i zwiecha :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info