Dzisiaj jest 29 maja 2020, 04:00

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 11 kwie 2010, 19:31 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Nie będzie działać. gargoyle na chwilę obecną jest oparte o "stare" kamikaze 8.09.x. Ponieważ Backfire to raczej trunk, to jest problem z działaniem połowy rzeczy. Czekamy aż Eryk zrobi coś w tym kierunku.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 11 kwie 2010, 20:21 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:31
Posty: 225
Lokalizacja: Wrocław
A trzeba dodac ze Eryk zapowiedzial port do SamoZaplonu (backfire) na poczatek czerwca ....

_________________
Gdy trwoga to do LOG'a
TP-Link TL-WDR3600 OpenWrt/TP-Link W8970/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 14 kwie 2010, 22:15 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Samo wl-1600gl działa z Backfire 10.03/2.4. Eric już powoli wprowadza zmiany związane z obsługą Backfire, więc wersje testowe mogą być nawet szybciej.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 17 kwie 2010, 07:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 kwie 2010, 07:38
Posty: 31
Hej. A w czym to Backfire jest lepsze od zwykłego kamikaze?

Ps-zgubiłem link do instalacji na 1600GL kamikaze z nakładką Gargoil.... mógły ktoś przypomnieć?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 17 kwie 2010, 07:46 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 12:13
Posty: 1942
Lokalizacja: Suwałki
szkoda sie powtarzać viewtopic.php?f=22&t=23

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 17 kwie 2010, 07:52 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Nie ma na razie. Był u mnie, ale wywaliłem bo była to tak stara wersja że już się sama dopraszała o to. Poczekaj trochę to skompiluję najnowsze gargoyle.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 23 kwie 2010, 07:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 kwie 2010, 07:38
Posty: 31
Jak tam kompilacja? Bo nie mogę sie doczekać żeby przejść na open-wrt z Tomato... to będzie taki trening przed TP-Linkiem ;)

Poza tym coś w moim routerze nie chalo... po jakimś dniu pracy nie chce rozdawać adresów IP. Ustawiłem też IP z palca dla każdego komputera i to samo.

Po prostu po 1 dniu przestaje pingować mi router... do aktywacji połączenia, muszę odpalić wifi w komórce, komórka musi pobrać adres i połączenie się deaktywuje. O dziwo, komórka nigdy nie miała problemu z utrata połączenia! Może to wina karty Intelowskiej na Broadcomie w IBM x32?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 23 kwie 2010, 07:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Eryk pracuje nad Backfire, więc pewnie niedługo pojawi się oficjalny build, który będzie wspierał ovislinka. Więc nie wiem czy mam budować "stare" na 8.09.2 bazujące...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 23 kwie 2010, 08:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 kwie 2010, 07:38
Posty: 31
Stare będzie w miare dopracowane (niezawodne), z nowym to wiesz jak jest.... jeszcze przez dobry miesiąc będa wychodzić niedociągnięcia.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 23 kwie 2010, 08:08 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
No to zrobię.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 13 maja 2010, 19:11 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 kwie 2010, 09:19
Posty: 504
Lokalizacja: Wrocław
Czy ktoś wie dlaczego ovislink z openwrt na pokładzie (10.03), działający w trybie ap-client ma tak straszne pingi do routera matki ? Czyżby coś spierniczyli w sterowniku? Jakby ktos pytał o to czy urządzenia są w zasięgu....to tak są. Nawet jak są od Siebie o 2 metry oddalone to pingi są rzędu 800ms.

ovislink wl-1600gl (client)
-openwrt 10.03
-tryb sta
-szyfrowanie wpa2 aes

wrt54gl (router nadrzędny, do którego ovislink jest podpięty poprzez tryb client)
-tomato
-tryb ap
-szyfrowanie wpa2 aes

To samo jest w trybie wpa, a więc domniemywam, że jest to bug openwrt, bo jak wrzuciłem tam tomato do ovisa to łączył się tylko po wpa aes, ale pingi były w normie, tak do 80ms.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 13 maja 2010, 19:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Inna wersja sterowników od broadcoma?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 13 maja 2010, 19:19 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 kwie 2010, 09:19
Posty: 504
Lokalizacja: Wrocław
Cholera wie....możesz to sprawdzić obsy u Siebie?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 13 maja 2010, 19:38 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
OO, to musisz poczekać. Muszę reflash zrobić.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 14 maja 2010, 09:03 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 kwie 2010, 09:19
Posty: 504
Lokalizacja: Wrocław
Tymczasowo problem rozwiązałem przełączając na tryb 11b na stałe. Teraz pingi są w normie. Ale takie rozwiązanie mnie nie urządza, bo routery nawet jak są od siebie o 10m to i tak przy automatycznym trybie pingi są rzędu 400-1000ms. Trochę to frustrujące.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 15 maja 2010, 12:33 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 kwie 2010, 09:19
Posty: 504
Lokalizacja: Wrocław
I co obsy testowałeś u Siebie ten tryb ap-client ? Jakie pingi miałeś ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 16 maja 2010, 14:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Tak to wygląda na oryginale z downloads.openwrt.org. 192.168.30.1 to maszynka do którego ovis był połączony, stał dwie ściany dalej. W powietrzu aktualnie mam 37 sieci.
PING 192.168.30.1 (192.168.30.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.30.1: seq=0 ttl=64 time=240.978 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=1 ttl=64 time=1289.174 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=2 ttl=64 time=290.758 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=3 ttl=64 time=1234.820 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=4 ttl=64 time=236.278 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=5 ttl=64 time=1284.121 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=6 ttl=64 time=287.441 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=7 ttl=64 time=1228.339 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=8 ttl=64 time=229.785 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=9 ttl=64 time=1276.444 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=10 ttl=64 time=277.875 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=11 ttl=64 time=710.584 ms
64 bytes from 192.168.30.1: seq=12 ttl=64 time=938.857 ms

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: wl-1600GL
Post: 16 maja 2010, 14:38 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 kwie 2010, 09:19
Posty: 504
Lokalizacja: Wrocław
Nom to samo mam u Siebie, a ustaw aby ovis pracował na sztywno na 11b, to zobaczysz, że pingi się uspokoją. Coś spieprzyli w sterowniku, nie poraz pierwszy nie ostatni. Fantastyczni programiści od Broadcoma...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info