Dzisiaj jest 29 maja 2020, 04:09

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lis 2012, 22:29
Posty: 4
Witam
Czy da radę do tego routera Air3GII wgrać openwrt??? chcę na tym routerze uruchomić pomiar temperatury.
Drugie pytanie jak bym uruchomił czujnik temp. na innym routerze to czy mogę ten pomiar oglądać zdalnie to znaczy zalogować się na router przez internet i oglądać sobie temp tak jak lokalnie??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:43 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Tak, posłałem odpowiednie łatki do listę do openwrt, choć radio jeszcze nie działa.

Co do pomiaru - jak sobie zrobisz tak będziesz miał, jeżeli tylko masz zdalny dostęp do routera to możesz sobie stronę z wynikami wystawić.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lis 2012, 22:29
Posty: 4
Co znaczy radio chodzi o Wi-Fi?? Jeżeli tak to bardzo szkoda :( kiedy można się spodziewać, że będzie działać??
a jaki router polecacie do takiego celu?? mam zdalny dostęp do routera wi-fi musi działać


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Dowolny, całkowicie wspierany przez openwrt. Lista jest długa: http://wiki.openwrt.org/toh/start#suppo ... outer.type

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lis 2012, 22:29
Posty: 4
a np. na swojej stronie dodać button np. "Sprawdź temp. serwerowni" i ten button by odpytywał router o temp i wyświetlał by okienko??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 22:57 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Jak sobie oprogramujesz to tak będziesz miał. Masz tam normalny serwer www, z całym środowiskiem.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Air3GII + opewrt + temp
Post: 27 lis 2012, 23:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lis 2012, 22:29
Posty: 4
oki dzięki za pomoc jak coś uda się złożyć to dam znać.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info