Dzisiaj jest 29 maja 2020, 05:56

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 21:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 11 kwie 2010, 16:17
Posty: 5
Witam

Postanowiłem odblokować mojego Air Live 5460 na 27 dbi

Wiem że to w Europie nie dozwolone ale robię to tylko i wyłącznie w celach naukowych :)

Czy ktoś mi doradzi gdzie mogę znaleźć odpowiedniego softa ??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 22:04 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1 ... ml#7595270 ?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 22:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 11 kwie 2010, 16:17
Posty: 5
THX man :)

Na Was można zawsze polegać :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 22:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:39
Posty: 398
czyli, jeżeli chce tanio zrobić link, na około 3km, to ten sprzęt jak najbardziej będzie ok?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 22:22 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Dlaczego? Zgodnie z prawem nie wolno CI 100mW przekroczyć. To tylko 3km, co chcesz po drodze smażyć?

(PS - nanostation m5 ma radio do 15km i 500mW)...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 12 kwie 2010, 23:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 kwie 2010, 22:43
Posty: 139
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
Hmm u mnie w Luci wyświetla się Power: 27 dBm :> Radio mojego tplinka może wyciągnąć moc sygnału aż do 27 czy to tylko ściema w Luci ?

_________________
  • Denon AVC-A11XV&STX&Tesla Home Theater
  • TP-Link TD-WR1043ND@Gargoyle 1.5.6PL by Obsy
  • Intel BLKDQ67SWB3+Intel Core i5 2400+12GB ram+WD 500GB OS +WD Green 3TB VM + Seagate 1TB Rest + Server 2012(AD,HyperV,WDS)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 13 kwie 2010, 07:29 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13655
Lokalizacja: Warszawa
Ściema. iwconfig czasami 36 potrafi pokazać...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 13 kwie 2010, 08:07 
Offline
Przyjaciel openrouter.info

Rejestracja: 10 kwie 2010, 20:28
Posty: 475
Lokalizacja: Wolbórz
u mnie na niecałe 3km chodzą dwa wrt54gl i są ustawione na 6 dbi. + antena yagi 16dbi. I nie narzekam od 3 lat

_________________
rpcWiki - http://rpc.one.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 13 kwie 2010, 13:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:39
Posty: 398
obsy pisze:
Dlaczego? Zgodnie z prawem nie wolno CI 100mW przekroczyć. To tylko 3km, co chcesz po drodze smażyć?

(PS - nanostation m5 ma radio do 15km i 500mW)...


nie wiem, wcześniej nie tworzyłem sieci, teraz mam taką potrzebę, więc pomyślałem że lepiej taki router i tańsze anteny, niż drogie anteny i jakiś router


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 21 kwie 2010, 18:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 kwie 2010, 21:48
Posty: 4
Ovis jak najbardziej jest godny polecenia. Bardzo stabilnie działa.. Jest prosty (to i wada i zaleta zależy jak kto patrzy) nie mówie o alternatywnym sofcie bo nie miałem doczynienia - aczkolwiek z tego co czytałem nie daje takich możliwości jak soft na linuxie i do OpenWRT mu jednak brakuje. Moim zdaniem nie warto oszczędzać na antenach. Anteny to jednak coś co może co ma wieksze znaczenie nieraz niż sprzęt i nie można ich niedoceniać. Bo co z tego że będzież miał 500 mW jak antena nie będzie w stanie odebrać sygnału z 2 strony. Moc nadawania to jedno a czułość toru odbiorczego to drugie i zysk jaki daje antena w tym wypadku jest istotniejszy.

Jeśli sie myle to prosze o sprostowanie.. nie ma nic gorszego niż tkwić w złym utwierdzeniu..


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odblokowywanie Air Live 5460
Post: 1 maja 2010, 11:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 11 kwie 2010, 16:17
Posty: 5
Wczoraj wgrałem tego softa :WL-5460APv2_e18_sa_b4_httpupgrade, AP się samo zrestartowało.
Po wgraniu softa nie mogę wejść na AP , ani na .254 ani na .6 , nazwa WI-FI się nie zmieniła, jak połączę się z nim to internet normalnie działa. AP nie odpowiada na pingi, nie jest w ogóle widziany na routerze. Nie mogę przywrócić w nim ustawień fabrycznych poprzez Reset - po wciśnięciu pali się dioda Power, jak puszcze Reset to po chwili zapala się Status , a po ok 30s AP zaczyna działać dalej ze starymi ustawieniami.

Wie ktoś w czym może tkwić problem ??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info