Dzień dobry!
Posiadam w swojej kolekcji modem Livebox tp w wersji 1.1 (układ Analog Devices, bez LEDów). Gdzieś dwa lata temu bawiłem się wygrywaniem różnego firmware i wrzuciłem modem w bootloopa. Także uruchamia się i restartuje ciągle. Porty Ethernet są wtedy aktywne i nieaktywne na przemian. Port USB typu B nie jest w ogóle aktywny. Na porcie typu A są napięcia. Szukałem na płycie złącza konsolowego jednak nie mogłem go w ogóle odnaleźć. Stąd moje pytanie, orientuje się ktoś w jaki sposób mógłbym przywrócić mu firmware (który posiadam)? TPSA musiała jakoś wgrywać oprogramowanie w inny sposób niż wylutowywanie pamięci. Bądź co bądź Telekomunikacja Polska odnawiała swoje sprzęty. Niestety w Internecie brak poszlak na ten temat. Płyta główna jest zupełnie biała i nie ma na niej żadnych oznaczeń. Support SAGEMCOMu niestety nie pomógł. Modem ten ma dla mnie wartość sentymentalną, gdyż był ze mną praktycznie od momentu kiedy miałem Neostradę. Z góry uprzedzam na wszelkie zastrzeżenia w stylu "To modem operatora i nie można dokonywać w nim zmian" albo "Kup lepszy" - Livebox 1.0 i 1.1 już od dawna przeszły na własność abonentów i nie trzeba ich oddawać Orange'owi (
https://www.orange.pl/omnibook/zwrot-urzadzen), a kupować nowego nie chcę no bo tego chcę wskrzesić tylko z powodu sentymentu, żeby mieć działający kawałek historii.
Z góry dziękuję, za pomoc!