Dzisiaj jest 23 wrz 2017, 09:31

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nano station loco m5
Post: 13 wrz 2017, 21:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 wrz 2017, 21:14
Posty: 3
Witam na wstępie powiem że do dzisiaj wszytsko działało i poprostu przestalo
Posiadam jedną nano station M5 podłączona do routera UPC która wysyła sygnał do drugiej a ta podłączona jest do routera TP-Link
Stacje się widza, jest zasięg ale nie ma internetu

https://naforum.zapodaj.net/13015a54ed39.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/0441678f3b33.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c963705c5a1f.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/30341747069f.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/efb5bb9f5f1c.jpg.html


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nano station loco m5
Post: 14 wrz 2017, 07:04 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Zobacz czy idą pingi z
- tplinka
- nano podłączonego do tplinka (możesz się przez ssh podłączyć)
- nano podłączonego do upc (możesz się przez ssh podłączyć jeżeli zestawione jest połączenie)
Będziesz wiedział gdzie jest problem.

Inna sprawa że masz dość stary soft, a kilka miesięcy temu była masowa aktualizacja bo znalazła się dziura i dość straszny robak latał po ubiquiti. Może podłapałeś coś takiego?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nano station loco m5
Post: 14 wrz 2017, 09:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 wrz 2017, 21:14
Posty: 3
Ok wracam z pracy i działam faktycznie zacznę od aktualizacji może coś złapałem
Dzieki


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nano station loco m5
Post: 14 wrz 2017, 10:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 lut 2011, 09:30
Posty: 168
Soft można zaktualizować. Osobiście na sprzętach ubiquiti, które montowałem znajomym wgrywałem openwrt lub ostatnio LEDE. Od 3 lat żadnego sygnału, żeby coś było nie tak. Funkcjonalnie wszystko to samo choć ubrane w inne szaty i bez wodotrysków oraz wymagające troszkę więcej czasu z konfiguracją.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nano station loco m5
Post: 16 wrz 2017, 11:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 wrz 2017, 21:14
Posty: 3
No właśnie u mnie pojawia się problem nawet z aktualizacja softu jest wyświetla że obraz jest nieprawidlowy. Próbowałem też z Open wrt i nic. Po przywróceniu ustawień fabrycznych i ustawieniu na nowo wszytsko śmigało jeden dzień i dalej klapa znów to samo sygnał jest a netu brak.
Jutro postaram się posprawdzac pingi


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info