Dzisiaj jest 24 kwie 2017, 23:53

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 25 lis 2016, 16:32 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Diod od wifi nie próbowaliśmy nawet, bo one są sterowane przez gpio w "kartach" na pci. Trzeba by to dodać do obsługi w sterowniku ath10k.

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 25 lis 2016, 18:09 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Myślałem, że coś się ruszyło w temacie, gdyż widziałem dużo wpisów w tych commitach właśnie odnośnie wlan ;) No nic, czekam dalej :)

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 25 lis 2016, 19:50 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Tamto dotyczyło archera VR2600 który jest podobny do C2600 tylko ma dodatkowo A/Vdsl + voip i dect.
Ma on też te diody sterowane z gpio chipsetu, więc na nim działa to co ma działać

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 30 lis 2016, 16:59 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Dzisiaj chciałem zaktualizować sobie firmware. Zauważyłem, że w repozytorium LEDE nie ma obecnie pakietów:
1) libusb-1.0
2) umbim
3) uqmi
4) usb-modeswitch

Wcześniej zawsze wołało mi o te pakiety, więc nie wiem czy jest to błąd kompilacji serwera czy te pakiety zostały wchłonięte przez inne?

Do tej pory zawsze po instalacji obrazu firmware instalowałem następujące paczki:
chat
comgt
comgt-directip
comgt-ncm
kmod-mii
kmod-scsi-core
kmod-usb-acm
kmod-usb-core
kmod-usb-net
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-cdc-mbim
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-qmi-wwan
kmod-usb-net-rndis
kmod-usb-net-sierrawireless
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
kmod-usb-serial-qualcomm
kmod-usb-serial-sierrawireless
kmod-usb-serial-wwan
kmod-usb-storage
kmod-usb-storage-extras
kmod-usb-uhci
kmod-usb-wdm
kmod-usb2
kmod-usb3
libpthread
librt
libusb-1.0
umbim
uqmi
usb-modeswitch
wwan
Teraz nie wiem czy instalować czy czekać na kolejną rewizję?

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 30 lis 2016, 17:58 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
Bo się nie zbudowały. To jest wersja rozwojowa, nikt nie twierdził że wszystko będzie działać.

Poczekaj aż się zbuduje.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 30 lis 2016, 18:05 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
obsy, nie mam pretensji, bo wiem że to wersja rozwojowa. Tylko mówię co zauważyłem, a że ty zawsze wiesz więcej od innych to dlatego też pytam ;)

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 30 lis 2016, 18:16 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
Nie mam pretensji. Po prostu stwierdzam fakt. Nie ma dziś, będą jutro czy pojutrze.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 11 sty 2017, 11:58 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
1. Prace nad C2600 zawieszone? Bo jakoś cisza w temacie.

2. Ma ktoś znajomości w sferze developerów LEDE, gdyż od jakichś dwóch tygodni znowu nie budują się następujące pakiety:

a) comgt-directip,
b) umbim,
c) uqmi,

dla: https://downloads.lede-project.org/snap ... fpv4/base/

Mogłby ktoś im ćwierknąć o tym i poprosić o zbadanie sprawy? Dwa dni temu zrobiłem zgłoszenie na ich bug liście, ale nikt jeszcze go nie rozpatrzył.

Chyba, że można skorzystać z wersji ściągniętej wcześniej zanim się przestały budować? Mam takie zachowane na dysku, ale nie wiem czy tak jak moduły kmod-* nie muszą być zbudowane w oparciu o konkretny kernel, build, itp.

3. Jest już może termin wydania stable dla LEDE? Bo przed świętami na eko.one.pl, bodajże pepe chwalił się, że z potwierdzonego info wie, że nastąpi to tuż już.

Pozdrawiam!

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 11 sty 2017, 12:06 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
3. zobacz sb, jest link do ogłoszenia
2. możesz używać starszych wersji
1. bo prawie wszystko działa?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 11 sty 2017, 12:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
1. Niby tak, ale zawsze to nieskończone dzieło ;)
2 & 3. Dzięki za info! Nie zauważyłem w sb twojego linku. Co do instalacji to poczekam już na stable.

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 16:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Panowie, chciałbym powrócić do oryginalnego oprogramowania TP-Linka żeby przetestować WiFi na oryginalnych sterownikach. Jednak przy próbie powrotu dostaję komunikat przez Luci - prawie najnowsze LEDE:
Przesłany plik obrazu nie zawiera obsługiwanego formatu. Upewnij się, że wybrałeś odpowiedni format obrazu dla danej platformy.

Próbowałem przez ssh:
root@LEDE:/tmp# sysupgrade -v C2600_up.bin
Image metadata not found
Use sysupgrade -F to override this check when downgrading or flashing to vendor firmware
Image check 'fwtool_check_image' failed.

Próbowałem jeszcze za pomocą mtd:
mtd -e firmware -r write code.bin firmware
(oczywiście zmieniłem nazwę firmware na code.bin) i dalej nic.
Jak to wgrać najprościej?

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 16:45 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Najprościej przez recovery.
Choć kiedyś chyba przygotowałem taki sysupgrade ale musiał bym go poszukać

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 16:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
Oryginał od C2600 wchodzi tak po prostu przez tftp, jako recovery.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 16:48 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi z powrotem przez recovery? Bo nigdy w ten sposób nie robiłem.
Albo jak możesz to poszukaj tego sysupgrade.

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 16:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Recovery najszybciej i jest to dość pewna metoda.
Poczytaj tutaj: http://tplink-forum.pl/index.php?/forum ... -recovery/

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 17:24 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Dzięki, udało się ;)

Ps. Czemu wgrywanie nie działa jak w innych TP-Linkach?

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 26 sty 2017, 18:19 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
Bo obraz jest inaczej zbudowany dla tych modeli.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 4 mar 2017, 17:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lis 2016, 17:27
Posty: 22
Lokalizacja: Warta/Łódzkie
Zobaczcie linijkę 339: http://wklej.org/id/3056140/
Zgłaszać?

_________________
Huawei E3372H / Nexx WT3020F (LEDE) / ASUS RT-AC68U E1 / Cybertech Dualna LTE-4G 15dBi / WD MyCloud 2TB / ACER Aspire V Nitro VN7-592G-53ZG


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 4 mar 2017, 18:18 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12821
Lokalizacja: Warszawa
Nie. Wyrywasz linię z kontekstu. Sterownik łapie się różnych metod załadowania firmware (z pliku/karty itd) i siłą rzeczy nie wszystkie mu działają. Na dodatek możesz mieć różne wersji firmware w różnych nazwach. Aż w końcu znajduje to co chce i ładuje to. Działa to działa.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info