Dzisiaj jest 22 wrz 2017, 19:05

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 10 sty 2012, 15:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Obsy.

W Twoim nowym Gargulcu nie widzi mi drugiej partycji na dysku sieciowym w ext4. Jest widziana tylko pierwsza partycja w ntfs.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 10 sty 2012, 15:12 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
disktype /dev/sda
blkid
cat /tmp/drives_found.txt
cat /tmp/mounted_usb_storage.tab

pokaż.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 10 sty 2012, 16:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
disktype /dev/sda

--- /dev/sda
Block device, size 931.5 GiB (1000204886016 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 462.0 GiB (496103293440 bytes, 968951745 sectors from 63)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 462.0 GiB (496103288832 bytes, 968951736 sectors)
Partition 2: 469.5 GiB (504100814848 bytes, 984571904 sectors from 968951808)
Type 0x83 (Linux)
Ext3 file system
Volume name "MOJE SKARBY 2"
UUID 5C03BFDE-70D5-477D-AED3-C1A5ED2A46E0 (DCE, v4)
Last mounted at "/tmp/usb_mount/5c03bfde-70d5-477d-aed3-c1a5ed2a46e0"
Volume size 469.5 GiB (504100814848 bytes, 123071488 blocks of 4 KiB)

root@Gargoyle:~$ blkid
/dev/sda2: LABEL="MOJE SKARBY 2" UUID="5c03bfde-70d5-477d-aed3-c1a5ed2a46e0"
/dev/sda1: UUID="40E85F7FE85F7260"
root@Gargoyle:~$ cat /tmp/drives_found.txt
/dev/sda2: LABEL=MOJE SKARBY 2 UUID=5c03bfde-70d5-477d-aed3-c1a5ed2a46e0
/dev/sda1:40E85F7FE85F7260
Tue Jan 10 14:07:11 CET 2012
root@Gargoyle:~$ cat /tmp/mounted_usb_storage.tab
/dev/sda1 /tmp/usb_mount/40E85F7FE85F7260 NTFS 496103288832 -

Widzę że z dyskiem jest wszystko ok, tylko Gargulec w GUI nie widzi drugiej partycji.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 10 sty 2012, 16:37 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Tak jest. On samodzielnie wykrywa i montuje to, jak z jakiegoś powodu nie zamontował partycji to nie będzie.

Zrób fsck bo może ma błędy i dlatego automat tego nie zrobił.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 sty 2012, 09:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Dysk jest wporządku. Nawet wgranie wersji factory przez tftp nie pomogło. Ale wgrałem Twojego poprzedniego Gargulca i jest ok. Czyli błąd tkwi gdzieś w kompilacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 sty 2012, 16:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Nie. Zmieniły się kody od wykrywania partycji. Prześledź jak to wykonywane i czego nie wykrywa w Twoim przypadku. I zgłoś to do Eryka.

----- Dodano ----- 11 sty 2012, o 10:49 -----

Już wiem, jak usuniesz etykietę z partycji to zacznie działać.

----- Dodano ----- 11 sty 2012, o 15:09 -----

Piotr poprawił kody, będzie naprawione w następnym wydaniu.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 sty 2012, 16:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
obsy - może dodałbyś przycisk czyszczenia bwmon w gui w następnej kompilacjii?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 sty 2012, 16:32 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Tak kompletnie do czysta?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 sty 2012, 17:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
Tak.
Poszerzenie tego o dane dni / miesiące pewnie będzie już dużo trudniejsze do zrobienia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 22:14 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 sty 2012, 22:14
Posty: 15
@obsy gdzie mogę zmienić (w którym pliku) wyświetlany napis Gargoyle ponad napisami Router, Managment, Utility w default theme ? Chciałem wstawić sobie własny tekst, ponieważ przerobiłem sobie troszkę wizualnie top-gradient-logo.gif.

pozdrawiam,


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 22:34 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Nie da się. Skompilowany ten napis w binarce jest. Zrób swój i przykryj go jakoś własnym napisem w css.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 22:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 sty 2012, 22:14
Posty: 15
No i mam napis znikł po modyfikacji wielkości fonta do 0:

{
   position:absolute;
   display:block;
   top:3px;
   left:15px;
   font-family:verdana, arial, sans-serif;
   font-size:0px;
   z-index:900;
   color:#211679;
}


Wstawię sobie za niego grafikę ;)

Dzięki.

Aha mam pytanko jeszcze jak zrzucić z routera do pliku .bin taki zmodyfikowany firmware ?

Pozdrawiam,


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 22:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
http://openrouter.info/index.php?option ... &Itemid=61

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 23:03 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 sty 2012, 22:14
Posty: 15
O super tej info mi było trzeba!

A wiesz może gdzie zmienić title strony routera j/n?

<title>Gargoyle Router Management Utility</title>

pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 23:05 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
To samo, zaszyte w binarce.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 23:06 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 sty 2012, 22:14
Posty: 15
A wiesz może w której binarce ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 23:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
gargoyle_header_footer

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 13 sty 2012, 23:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 sty 2012, 22:14
Posty: 15
Super wystarczy pozmieniać teksty HEX edytorkiem pod adresem:

0x4000 (tilte strony)
0x46a0 ("garg_title")

i podmienić binarkę w routerze i śmiga ;)

pozdr,


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 23 sty 2012, 09:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 15 kwie 2010, 08:26
Posty: 38
@ Cezary "Już wiem, jak usuniesz etykietę z partycji to zacznie działać." Jak to zrobić na podłączonym do rutera dysku ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 23 sty 2012, 11:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Tzn jak masz zamontowany to czym się martwisz? Pewnie tune2fs ogólnie...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info