Dzisiaj jest 25 cze 2017, 15:58

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: VoCore2 Lite
Post: 18 paź 2016, 13:02 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
Produkcja VoCore2 idzie pełną parę a mimo to autor modułu znalazł czas na wykonanie VoCore2 Lite. Wersja ta to nic innego jak sama płyta pozbawiona niektórych elementów ze zmniejszoną ilością pamięci RAM i Flash, dzięki czemu ma kosztować tylko 4 USD. W tej cenie dostaniemy procesor 580MHz, 64MB pamięci RAM, 8MB pamięci Flash i radio do 150Mbps.

Źródło informacji: http://vonger.cn/?p=2652

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 19 paź 2016, 10:57 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
EDIT: do kupienia przez indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/voco ... ith-wifi#/

Koszt wysyłki do nas: 3USD wg strony.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 24 paź 2016, 19:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
Czy wersje Lite można kupić wyłącznie 1 szt ? Czy da się więcej ?

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 24 paź 2016, 19:59 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
Moźe przy samym zamówieniu.

Ale - PO CO ci to?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 24 paź 2016, 20:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
obsy pisze:
Moźe przy samym zamówieniu.

Ale - PO CO ci to?


Zrobił bym sobie z starszej drukarki - drukarkę WiFi :P.
$7 to nie majątek.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 24 paź 2016, 20:45 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
+ zasilanie + złącze usb itd. Kup sobie gotowca - nexxa.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 24 paź 2016, 21:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
obsy pisze:
+ zasilanie + złącze usb itd. Kup sobie gotowca - nexxa.

Chciałem się gdzieś wpiąć na płycie głównej z zasilaniem lub samego zasilacza - drukarka Canon iP1900, więc dodatkowe zasilanie i złącze usb nie będą mi potrzebne, jedynie jakaś przetwornica impulsowa jak coś, a takie mi się w szufladzie kurzą.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 14:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
No i dostałem swój VoCore2 Lite.

Jak w moim przypadku bywa zawsze muszą być problemy:
============================================
Ralink UBoot Version: 4.3.0.0
--------------------------------------------
ASIC 7628_MP (Port5<->None)
DRAM component: 512 Mbits DDR, width 16
DRAM bus: 16 bit
Total memory: 64 MBytes
Flash component: SPI Flash
Date:Jun 25 2016  Time:22:30:18
============================================
icache: sets:512, ways:4, linesz:32 ,total:65536
dcache: sets:256, ways:4, linesz:32 ,total:32768
RESET MT7628 PHY!!!!!!
Please choose the operation:
   0: Load system code then write to Flash via SERIAL.
   1: Load system code to SDRAM via TFTP.
   2: Load system code then write to Flash via TFTP.
   3: Boot system code via Flash (default).
   4: Entr boot command line interface.
   5: Load system code then write to Flash via USB Storage.
   7: Load Boot Loader code then write to Flash via Serial.
   8: Start Web Server to load system code.
   9: Load Boot Loader code then write to Flash via TFTP.                                                                                                                        0

3: System Boot system code via Flash.
## Booting image at bc050000 ...
   Image Name:   MIPS OpenWrt Linux-3.18.29
   Image Type:   MIPS Linux Kernel Image (lzma compressed)
   Data Size:    1146222 Bytes =  1.1 MB
   Load Address: 80000000
   Entry Point:  80000000
   Verifying Checksum ... OK
   Uncompressing Kernel Image ... OK
No initrd
## Transferring control to Linux (at address 80000000) ...
## Giving linux memsize in MB, 64

Starting kernel ...

[    0.000000] Linux version 3.18.29 (vocore@ubuntu) (gcc version 4.8.3 (OpenWrt/Linaro GCC 4.8-2014.04 r49378) ) #2 Sat Feb 11 03:10:32 CST 2017
[    0.000000] Board has DDR2
[    0.000000] Analog PMU set to hw control
[    0.000000] Digital PMU set to hw control
[    0.000000] SoC Type: MediaTek MT7688 ver:1 eco:2
[    0.000000] bootconsole [early0] enabled
[    0.000000] CPU0 revision is: 00019655 (MIPS 24KEc)
[    0.000000] MIPS: machine is VoCore2
[    0.000000] Determined physical RAM map:
[    0.000000]  memory: 04000000 @ 00000000 (usable)
[    0.000000] Initrd not found or empty - disabling initrd
[    0.000000] Zone ranges:
[    0.000000]   Normal   [mem 0x00000000-0x03ffffff]
[    0.000000] Movable zone start for each node
[    0.000000] Early memory node ranges
[    0.000000]   node   0: [mem 0x00000000-0x03ffffff]
[    0.000000] Initmem setup node 0 [mem 0x00000000-0x03ffffff]
[    0.000000] Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.
[    0.000000] Primary data cache 32kB, 4-way, PIPT, no aliases, linesize 32 bytes
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 16256
[    0.000000] Kernel command line: console=ttyS2,115200 rootfstype=squashfs,jffs2
[    0.000000] PID hash table entries: 256 (order: -2, 1024 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.000000] Writing ErrCtl register=00068078
[    0.000000] Readback ErrCtl register=00068078
[    0.000000] Memory: 61364K/65536K available (2530K kernel code, 131K rwdata, 520K rodata, 136K init, 186K bss, 4172K reserved)
[    0.000000] SLUB: HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1
[    0.000000] NR_IRQS:256
[    0.000000] intc: using register map from devicetree
[    0.000000] CPU Clock: 580MHz
[    0.000000] clocksource_of_init: no matching clocksources found
[    0.000000] Calibrating delay loop... 385.84 BogoMIPS (lpj=1929216)
[    0.060000] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.060000] Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.070000] Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.070000] pinctrl core: initialized pinctrl subsystem
[    0.080000] NET: Registered protocol family 16
[    0.100000] mt7621_gpio 10000600.gpio: registering 32 gpios
[    0.110000] mt7621_gpio 10000600.gpio: registering 32 gpios
[    0.110000] mt7621_gpio 10000600.gpio: registering 32 gpios
[    0.120000] Switched to clocksource MIPS
[    0.120000] NET: Registered protocol family 2
[    0.130000] TCP established hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.130000] TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.140000] TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
[    0.140000] TCP: reno registered
[    0.150000] UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.150000] UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.160000] NET: Registered protocol family 1
[    0.170000] futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes)
[    0.180000] squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
[    0.180000] jffs2: version 2.2 (NAND) (SUMMARY) (LZMA) (RTIME) (CMODE_PRIORITY) (c) 2001-2006 Red Hat, Inc.
[    0.200000] msgmni has been set to 119
[    0.210000] io scheduler noop registered
[    0.210000] io scheduler deadline registered (default)
[    0.220000] gdma-mt7628 10002800.gdma: revision: 3, channels: 16
[    0.230000] Serial: 8250/16550 driver, 3 ports, IRQ sharing disabled
[    0.230000] 10000c00.uartlite: ttyS0 at MMIO 0x10000c00 (irq = 28, base_baud = 2500000) is a 16550A
[    0.240000] 10000d00.uart1: ttyS1 at MMIO 0x10000d00 (irq = 29, base_baud = 2500000) is a 16550A
[    0.250000] console [ttyS2] disabled
[    0.260000] 10000e00.uart2: ttyS2 at MMIO 0x10000e00 (irq = 30, base_baud = 2500000) is a 16550A
[    0.270000] console [ttyS2] enabled
[    0.270000] console [ttyS2] enabled
[    0.270000] bootconsole [early0] disabled
[    0.270000] bootconsole [early0] disabled
[    0.280000] spi-mt7621 10000b00.spi: sys_freq: 193333333
[    0.290000] m25p80 spi32766.0: found gd25q64, expected en25q64
[    0.300000] m25p80 spi32766.0: gd25q64 (8192 Kbytes)
[    0.300000] m25p80 spi32766.0: using chunked io
[    0.310000] 4 ofpart partitions found on MTD device spi32766.0
[    0.310000] Creating 4 MTD partitions on "spi32766.0":
[    0.320000] 0x000000000000-0x000000030000 : "u-boot"
[    0.330000] 0x000000030000-0x000000040000 : "u-boot-env"
[    0.330000] 0x000000040000-0x000000050000 : "factory"
[    0.340000] 0x000000050000-0x000000800000 : "firmware"
[    0.380000] 2 uimage-fw partitions found on MTD device firmware
[    0.380000] 0x000000050000-0x000000167dae : "kernel"
[    0.390000] 0x000000167dae-0x000000800000 : "rootfs"
[    0.390000] mtd: device 5 (rootfs) set to be root filesystem
[    0.400000] 1 squashfs-split partitions found on MTD device rootfs
[    0.410000] 0x0000006e0000-0x000000800000 : "rootfs_data"
[    0.420000] ralink_soc_eth 10100000.ethernet: generated random MAC address 0a:73:b6:38:ad:bf
[    0.430000] ralink_soc_eth 10100000.ethernet eth0: ralink at 0xb0100000, irq 5
[    0.440000] mt7621_wdt 10000120.watchdog: Initialized
[    0.440000] TCP: cubic registered
[    0.450000] NET: Registered protocol family 17
[    0.450000] bridge: automatic filtering via arp/ip/ip6tables has been deprecated. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[    0.470000] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
[    0.480000] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:5.
[    0.490000] Freeing unused kernel memory: 136K (8031e000 - 80340000)
[    2.290000] init: Console is alive
[    2.290000] init: - watchdog -
[    5.680000] usbcore: registered new interface driver usbfs
[    5.680000] usbcore: registered new interface driver hub
[    5.690000] usbcore: registered new device driver usb
[    5.700000] exFAT: Version 1.2.9
[    5.750000] SCSI subsystem initialized
[    5.760000] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    5.770000] ehci-platform: EHCI generic platform driver
[    5.790000] phy phy-10120000.usbphy.0: remote usb device wakeup disabled
[    5.790000] phy phy-10120000.usbphy.0: UTMI 16bit 30MHz
[    5.800000] ehci-platform 101c0000.ehci: EHCI Host Controller
[    5.800000] ehci-platform 101c0000.ehci: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    5.810000] ehci-platform 101c0000.ehci: irq 26, io mem 0x101c0000
[    5.840000] ehci-platform 101c0000.ehci: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[    5.840000] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    5.850000] hub 1-0:1.0: 1 port detected
[    5.850000] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    5.860000] ohci-platform: OHCI generic platform driver
[    5.870000] ohci-platform 101c1000.ohci: Generic Platform OHCI controller
[    5.870000] ohci-platform 101c1000.ohci: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    5.880000] ohci-platform 101c1000.ohci: irq 26, io mem 0x101c1000
[    5.950000] hub 2-0:1.0: USB hub found
[    5.950000] hub 2-0:1.0: 1 port detected
[    5.960000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[    6.320000] init: - preinit -
[    7.460000] rt305x-esw 10110000.esw: link changed 0x00
[    7.660000] random: mktemp urandom read with 12 bits of entropy available
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
Press the [1], [2], [3] or [4] key and hit [enter] to select the debug level
[   10.900000] mount_root: loading kmods from internal overlay
[   11.570000] jffs2: notice: (363) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 0 of xdatum (0 unchecked, 0 orphan) and 0 of xref (0 dead, 0 orphan) found.
[   11.590000] block: attempting to load /tmp/jffs_cfg/upper/etc/config/fstab
[   11.610000] block: extroot: not configured
[   11.790000] jffs2: notice: (360) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 0 of xdatum (0 unchecked, 0 orphan) and 0 of xref (0 dead, 0 orphan) found.
[   11.810000] mount_root: loading kmods from internal overlay
[   12.310000] block: attempting to load /tmp/jffs_cfg/upper/etc/config/fstab
[   12.320000] block: extroot: not configured
[   12.330000] mount_root: overlay filesystem has not been fully initialized yet
[   12.460000] mount_root: switching to jffs2 overlay
[   12.490000] procd: - early -
[   12.500000] procd: - watchdog -
[   13.390000] procd: - ubus -
[   14.500000] procd: - init -
Please press Enter to activate this console.
[   15.920000] NET: Registered protocol family 10
[   15.990000] ntfs: driver 2.1.31 [Flags: R/O MODULE].
[   16.120000] tun: Universal TUN/TAP device driver, 1.6
[   16.130000] tun: (C) 1999-2004 Max Krasnyansky <maxk@qualcomm.com>
[   16.160000] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[   16.200000] i2c /dev entries driver
[   17.180000] <-- RTMPAllocTxRxRingMemory, Status=0, ErrorValue=0x
[   17.180000] <-- RTMPAllocAdapterBlock, Status=0
[   17.210000] i2c-gpio i2c-gpio: using pins 5 (SDA) and 4 (SCL)
[   17.240000] Linux video capture interface: v2.00
[   17.260000] mt7628-i2s 10000a00.i2s: loaded, sys freq is 480MHz.
[   17.260000] es8388_codec_probe
[   17.270000] es8388_reset
[   17.290000] set system reference clock(mclk) to 12MHz.
[   17.300000] mt7628-audio audio-card: es8388-hifi <-> 10000a00.i2s mapping ok
[   17.310000] mt7628-audio audio-card: load
[   17.320000] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[   17.340000] nf_conntrack version 0.5.0 (960 buckets, 3840 max)
[   17.370000] usbcore: registered new interface driver usblp
[   17.380000] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[   17.390000] USB Video Class driver (1.1.1)
[   17.410000] xt_time: kernel timezone is -0000
[   17.430000] PPP generic driver version 2.4.2
[   17.430000] NET: Registered protocol family 24
[   26.720000] device eth0.1 entered promiscuous mode
[   26.730000] device eth0 entered promiscuous mode
[   26.830000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[   26.830000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[   28.100000] efuse_probe: efuse = 10000012
[   28.100000] net ra0: Direct firmware load for mt7628.eeprom failed with error -2
[   28.110000] net ra0: Falling back to user helper
[   28.830000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
*** Warning - bad CRC, using default environment

... i tak w kółko.
Prawdopodobnie zły firmware jest wgrany bo Lite ma MT7688AN a w logach jest MT7628, pytanie jak wgrać firmware przez seriala.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 15:01 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2034
Lokalizacja: Warszawa
MT7688 i MT7628 to bliźniaki.
Co Ci się tam z nim dzieje, resetuje się w kółko czy co? Tam masz pełno opcji ładowania firmware, z USB, z web, po tftp, po prostu sobie wybierz odpowiednią opcję jak wyświetla "Please choose the operation:".

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 15:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
pepe2k pisze:
MT7688 i MT7628 to bliźniaki.
Co Ci się tam z nim dzieje, resetuje się w kółko czy co? Tam masz pełno opcji ładowania firmware, z USB, z web, po tftp, po prostu sobie wybierz odpowiednią opcję jak wyświetla "Please choose the operation:".


Dzięki za odpowiedz, właśnie staram się znaleźć program al'a putty z protokołem "kermit" by przesłać sobie firmware, bo USB HOST jeszcze nie lutowałem.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 15:27 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2034
Lokalizacja: Warszawa
DarioX7 pisze:
pepe2k pisze:
MT7688 i MT7628 to bliźniaki.
Co Ci się tam z nim dzieje, resetuje się w kółko czy co? Tam masz pełno opcji ładowania firmware, z USB, z web, po tftp, po prostu sobie wybierz odpowiednią opcję jak wyświetla "Please choose the operation:".


Dzięki za odpowiedz, właśnie staram się znaleźć program al'a putty z protokołem "kermit" by przesłać sobie firmware, bo USB HOST jeszcze nie lutowałem.

Ah, bo to goła płytka jest... zerknij tutaj:
https://blackfin.uclinux.org/doku.php?i ... ding_files

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 18:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
Udało mi się skonfigurować minicom z kermit-em, i mam nadzieje że się uda wgrać firmware, niestety z USB nie chce wgrać pliku:
============================================
Ralink UBoot Version: 4.3.0.0
--------------------------------------------
ASIC 7628_MP (Port5<->None)
DRAM component: 512 Mbits DDR, width 16
DRAM bus: 16 bit
Total memory: 64 MBytes
Flash component: SPI Flash
Date:Jun 25 2016  Time:22:30:18
============================================
icache: sets:512, ways:4, linesz:32 ,total:65536
dcache: sets:256, ways:4, linesz:32 ,total:32768
RESET MT7628 PHY!!!!!!
Please choose the operation:
   0: Load system code then write to Flash via SERIAL.
   1: Load system code to SDRAM via TFTP.
   2: Load system code then write to Flash via TFTP.
   3: Boot system code via Flash (default).
   4: Entr boot command line interface.
   5: Load system code then write to Flash via USB Storage.
   7: Load Boot Loader code then write to Flash via Serial.
   8: Start Web Server to load system code.
   9: Load Boot Loader code then write to Flash via TFTP.                                                                                                                                8
You chose 5
                                                                                                                                                                                          0


5: System Load Linux then write to Flash via USB Storage.
(Re)start USB...
USB0:   *********ehci_hcd_init**********
Mediatek/Ralink USB EHCI host init hccr b01c0000 and hcor b01c0010 hc_length 16
 6. u2phydcr0(0xb0120860)=0x00aaaa02
 FM_OUT value: u4FmOut = 128(0x00000080)
 FM detection done! loop = 0
 SR calibration value u1SrCalVal = 6


Register 1111 NbrPorts 1
USB EHCI 1.00
scanning bus 0 for devices... 2 USB Device(s) found
       scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
reading root_uImage

** Unable to read "root_uImage" from usb 0:1 **
Upgrade F/W from USB storage failed.



oczywiście zmieniłem nazwę pliku też i dalej to samo.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 18:37 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2034
Lokalizacja: Warszawa
A wejdź sobie do CLI (opcja 4) i sprawdź, czy widzi ten plik.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 18:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
wgrałem firmware przez kermit i niestety dalej się resetuje system, oczywiście wgrywałem firmware z http://vocore.io/v2.html

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 19:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
pepe2k pisze:
A wejdź sobie do CLI (opcja 4) i sprawdź, czy widzi ten plik.


Tak plik jest widziany.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 2 maja 2017, 20:14 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2034
Lokalizacja: Warszawa
Zasilanie masz pewne (odpowiednia wydajność prądowa i stabilna wartość napięcia)?
Chyba szybciej dostaniesz jakąś konkretną poradę na forum VoCore, wątpię żeby ktoś tutaj miał tego cudaka.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 3 maja 2017, 00:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
Znalazłem przyczynę: kiepskiej jakości kabel USB - już poleciał do śmieci.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 3 maja 2017, 07:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
Jakie masz plany wobec tego VoCore? Czy kupiłeś go do zabawy tylko?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 23 maja 2017, 21:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 426
Lokalizacja: Wojnicz
Czego może mi jeszcze brakować ?:
https://pastebin.com/JXuZHfVq

Pobrałem źródła z http://vonger.cn/misc/vocore2/openwrt.tar.bz2

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: VoCore2 Lite
Post: 23 maja 2017, 21:35 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12855
Lokalizacja: Warszawa
Nic. Binarkę którą tam masz jest na coś innego (np. x86/64 uruchomione na 32bit).

zrób
rm -rf scripts/config/mconf
rm -rf scripts/config/conf
rm -rf scripts/config/*.o

I ponów menuconfig

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info