Dzisiaj jest 11 gru 2017, 04:09

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:47 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
obsy pisze:
esp weź z przekaźnikiem i dodatkowego radia nie musisz dorabiać :)


Oczywiście to jeden z pierwszych pomysłów jakie ciągle mam, ale sam wiesz że 433MHz powinno mieć znacznie większy zasięg i możliwe jest że znajdzie zastosowanie tam gdzie wifi już nie będzie mogło.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
CZ.NIC pokazał też jakiś EduShield https://www.root.cz/galerie/turris-omni ... days-2016/

Ale nie mogę znaleźć nic więcej na ten temat.

Edit: lepsze zdjęcie https://pbs.twimg.com/media/CuVEsjZWYAAJrQL.jpg:large

Czyli tylko nakładka na Arduino101

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 17 paź 2016, 02:13 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
@DarioX7, dostałeś już swój egzemplarz czy nadal czekasz?

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 17 paź 2016, 06:58 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12983
Lokalizacja: Warszawa
Jeszcze czeka.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 18 paź 2016, 20:11 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
LTE pack installation - https://www.youtube.com/watch?v=hCRCpw7a-P8
Hacker pack installation - https://www.youtube.com/watch?v=LVhzU5dzZCI
Reset modes of Turris Omnia - https://www.youtube.com/watch?v=ZrWzpsxqaRU

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 18 paź 2016, 20:40 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12983
Lokalizacja: Warszawa
Trochę śmieszne że takie podstawy publikują - ale z drugiej strony - chwała im za to. Niektóry potrafią nawet wodę przypalić.

EDIT: coś co wydaje się mało oczywiste, ale trzeba zauważyć - karta sim jest pod modemem. Więc nie da się prosto wymienić karty, trzeba rozkręcać całe urządzenie i na dodatek jeszcze modem wyjąć.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 23 paź 2016, 19:38 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
W marnej jakości, ale można zobaczyć jak wygląda obudowa dla NAS Turris Omnia https://www.youtube.com/watch?v=ruQZ8LVJTJs

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 25 paź 2016, 20:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
Installation of the router in the NAS box - https://www.youtube.com/watch?v=V-ACJhjRqC8
How to connect an mSATA disk - https://www.youtube.com/watch?v=71_M2N3ga7s

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 25 paź 2016, 20:38 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12983
Lokalizacja: Warszawa
Strasznie dużo kręcenia :)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 25 paź 2016, 20:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
obsy pisze:
Strasznie dużo kręcenia :)

Co nie :P

Na dzień dzisiejszy (25.10.2016):
Cytuj:
• 4134 routers (100 %) were manufactured,
• 4134 routers (100 %) were sent to the shipping company,
• 2630 routers (64 %) + 492 (100 %) NAS boxes were shipped,
• 2096 routers (51 %) are already running and asking for updates.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 5 lis 2016, 21:26 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
Obrazek

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 lis 2016, 11:36 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
pepe2k pisze:
DarioX7 pisze:
Widzę że jest moc :D.
Czy WLE900V5-23 jest porównywalny do R11E-5HacT ? Widać że trzeba go jeszcze dodatkowo zasilić.

Sprzętowo to praktycznie to samo. Compex potrzebuje dodatkowego zasilania 5V i nie zmieści Ci się na apu. Ta karta była projektowana głównie pod płyty Compexa, z wysokim gniazdem mpci-e i miejscem w okolicy. Testów porównawczych nie robiłem. Jeżeli idzie o karty Mikrotika, to tam jest taki wskaźnik z kilku LED, ale nie udało mi się go (jeszcze) uruchomić.


@pepek2 czy w kwestii tych LED udało się Tobie je uruchomić ?

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 lis 2016, 13:16 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
DarioX7 pisze:
pepe2k pisze:
DarioX7 pisze:
Widzę że jest moc :D.
Czy WLE900V5-23 jest porównywalny do R11E-5HacT ? Widać że trzeba go jeszcze dodatkowo zasilić.

Sprzętowo to praktycznie to samo. Compex potrzebuje dodatkowego zasilania 5V i nie zmieści Ci się na apu. Ta karta była projektowana głównie pod płyty Compexa, z wysokim gniazdem mpci-e i miejscem w okolicy. Testów porównawczych nie robiłem. Jeżeli idzie o karty Mikrotika, to tam jest taki wskaźnik z kilku LED, ale nie udało mi się go (jeszcze) uruchomić.


@pepek2 czy w kwestii tych LED udało się Tobie je uruchomić ?

Nie i nie widzę sensu skoro i tak karta siedzi zamknięta w obudowie.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 lis 2016, 22:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
OK @pepe2k, a czy u ciebie te diody LED całkiem nie świecą, bo u mnie dla R11e-5HacT cały czas świecą licząc od złącza mini-pcie 3,4,5 i 6 czyli czerwona, pomarańczowa i dwie zielone do mocy sygnału.

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 lis 2016, 23:06 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
DarioX7 pisze:
OK @pepe2k, a czy u ciebie te diody LED całkiem nie świecą, bo u mnie dla R11e-5HacT cały czas świecą licząc od złącza mini-pcie 3,4,5 i 6 czyli czerwona, pomarańczowa i dwie zielone do mocy sygnału.

Tak, świecą cały czas.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 lis 2016, 23:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
pepe2k pisze:
DarioX7 pisze:
OK @pepe2k, a czy u ciebie te diody LED całkiem nie świecą, bo u mnie dla R11e-5HacT cały czas świecą licząc od złącza mini-pcie 3,4,5 i 6 czyli czerwona, pomarańczowa i dwie zielone do mocy sygnału.

Tak, świecą cały czas.


Czyli na szczęście nic się nie z* :P

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 5 gru 2016, 15:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 7 sie 2013, 16:00
Posty: 73
Ktoś dostał swoją? Mógłby się podzielić odczuciami z działania? Próbowałem poszukać jakiegoś testu dostępnego online i dziwnie cicho, jakby wszyscy wody w usta nabrali...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 5 gru 2016, 15:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12983
Lokalizacja: Warszawa
@DarioX7 ma...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 gru 2016, 00:52 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 6 kwie 2011, 22:25
Posty: 63
Też mam, ale póki co brak czasu na testy. Zobaczyłem to deafultowe GUI - ładne, ale bardzo, ale to bardzo ubogie/okrojone. Raczej dla szarego "Kowalskiego" a nie fanów OpenWRT/Tomato/DDwrt. Alternatywnym trybem - zaawansowanym jest LUCI, którego nie jestem w stanie przetrawić.

Interesowało mnie szczególnie "łatwe konfigurowanie openVPN" - które było obiecane po osiągnięciu jakiejś tam kwoty, jak również aplikacja mobilna. Z tego co wiem obecnie nie ma wyżej wymienionych :(.

Co chcesz wiedzieć, co sprawdzić?

_________________
I. Huawei HG8240 + 1x Asus RT-N66u @Shibby Tomato +2x AP Netgear WNR3500L + Siemens Gigaset C610IP + Synology DS1512+
II. TL-WDR4300 @Obsy Gargoyle PL OpenWRT + Linksys SPA-3102 + Synology DS110j
III. Asus RT-N10U + HUAWEI K4505 - zestaw mobilny : )


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 6 gru 2016, 11:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 7 sie 2013, 16:00
Posty: 73
Wydajność radia, wydajność przełącznika pomiędzy portami lan. Jeżeli masz modem LTE to jak się sprawuje.
Na którym wydaniu OpenWRT bazuje soft, czy programowo można sterować diodami, a jeżeli tak to którymi.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info