Dzisiaj jest 13 gru 2017, 07:15

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 17:25 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
[OT] Szybciej dostanę C.H.I.P'a niż Wy Turrisa :-)

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 17:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
arteq pisze:
[OT] Szybciej dostanę C.H.I.P'a niż Wy Turrisa :-)


To jeszcze nie dostałeś ? ;)

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 18:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
Wysyłka od jutra :-)

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 18:42 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
arteq pisze:
Wysyłka od jutra :-)

A słyszałeś, że mnisi z dalekiego Tybetu na osłach będą to rozwozić?
Więc trochę i tak poczekasz :D

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 21:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
To i tak szybciej dojdzie niż na ślimaku z Czech :D

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 24 cze 2016, 21:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
arteq pisze:
To i tak szybciej dojdzie niż na ślimaku z Czech :D

Tyle, że Omnię to ja już mam... to znaczy teraz u Cezarego jest i to taka wersja trochę wczesna ;)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 25 cze 2016, 14:31 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
To że Ty masz to mnie nie dziwi mówię o szarym Kowalskim co wsparł akcję i czekać na sprzęt lub kolejne info o obsuwie :-/

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 17 wrz 2016, 10:07 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
Rusza dystrybucja pierwszej partii:
http://www.root.cz/clanky/prvni-varka-r ... sti-tyden/

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 7 paź 2016, 11:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 7 paź 2016, 10:21
Posty: 4
Lekki OT.

A to cudo (ClearFog) od SolidRun (Izrael) widzieliście?

http://www.cnx-software.com/2015/11/09/ ... processor/

http://blog.hypriot.com/post/introducin ... ter-board/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 7 paź 2016, 11:35 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
Widzieliśmy. I jest dość duży ruch w repo LEDE odnośnie tej platformy, więc albo zasponsorowali developerów albo ktoś ma i po prostu działa w tym temacie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 7 paź 2016, 11:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 7 paź 2016, 10:21
Posty: 4
@obsy

Może założysz osobny wątek na temat ClearFog? Z czasem pewnie się rozwinie, bo maszyna jest pod wieloma względami śliczna (nic Omni nie ujmując).


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 7 paź 2016, 11:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
slw pisze:
@obsy

Może założysz osobny wątek na temat ClearFog? Z czasem pewnie się rozwinie, bo maszyna jest pod wieloma względami śliczna (nic Omni nie ujmując).

Nie wiem nic o sprzęcie po za tym co wyczytałem. Możesz sam założyć, tyle że nie w newsach już tylko normalnie w dziale Hardware.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 11 paź 2016, 20:18 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
https://www.youtube.com/watch?v=dZ1hb6x ... e=youtu.be

A tu jakiś streaming youtube https://www.youtube.com/watch?v=SV50D8UTbeg

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 11 paź 2016, 20:24 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
Nie zmieniło się to za wiele od pierwszych wersji beta...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 19:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
Wiki Turris - instalacja modemu LTE https://www.turris.cz/doc/en/howto/lte_modem_install

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
DarioX7 pisze:
Wiki Turris - instalacja modemu LTE https://www.turris.cz/doc/en/howto/lte_modem_install

EC20 działa po qmi oczywiście, choć luci standardowo tego. Z łapki można ustawić.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:05 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
Ale jaki radiator dają do tego XD

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
Poszli na łatwiznę z tym klockiem, przecież ładne żeberka o większej powierzchni mogli dać.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 21:24
Posty: 430
Lokalizacja: Wojnicz
Na LinuxDays dodali do Turris nadajnik 433MHz do załączania lampki na jednym GPIO https://www.root.cz/obrazek/266765/
Coś takiego na ebay-u można kupić, tam widać że przylutowali bezpośrednio do złącza RP-SMA.

Cóż powoli zacieram rączki i spisuje pomysły jakie będę mógł zrobić z tym sprzętem ;)

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czesi nie gęsi, swój wydajny router mają!
Post: 16 paź 2016, 20:42 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12986
Lokalizacja: Warszawa
esp weź z przekaźnikiem i dodatkowego radia nie musisz dorabiać :)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info