Dzisiaj jest 21 lis 2018, 06:24

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 22 lut 2014, 23:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 gru 2013, 21:28
Posty: 4
@Obsy, czy w Twoich buildach AA można znaleźć łatki, które podlinkował Pepe2k? Jeśli nie, czy jest szansa na to, że uwzględnisz je w przyszłych? Mogę oczywiście zbudować sobie sam, ale korzystanie z Twoich buildów jest superwygodne i ciężko mi z tego rezygnować. ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 22 lut 2014, 23:39 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Nie, nie ma. I te łatki nie są przeznaczone dla AA.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 8 mar 2014, 19:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 8 mar 2014, 18:33
Posty: 2
Jestem tutaj nowy. Witam zatem wszystkich.
Popsuł mi się router wdr 3600 - umarł. Był na nim podmieniony dd wrt i w pośpiechu zmieniłem ustawienie z wl2 na br0 na początkowej stronie ustawień (niestety nic więcej nie powiem, bo już nie mam jak tego sprawdzić). W początkowych ustawieniach może advanced routing lub setup.

Miałem problem z USB i udało mi się włączyć ftp, ale nie widział dysku przez opcję storage usb. Stąd grzebałem i po zmianie wszystko padło, stronka się odświeżyła i już nigdy nie zobaczyłem nic więcej. Co za pech.

W każdym razie nie mam w ogóle pingów, nic, router jakby umarł. Świeci się dioda pierwsza z lewej, wlan 2,4 oraz wps, no i gdy podłącze WAN i LAN mrugają, ale router jest traktowany jak przedłużenie kabla, tj. wpisuję mu IP, więc działa, sam nie wyszuka niczego.
Czy miał ktoś podobny problem. Przeszukałem różnych stron i wszędzie jest podawane, że musi być przynajmniej połączenie między routerem i pc, tutaj nic. Jeśli trochę chaotycznie, to sorki. Zmęczenie daje mi się we znaki, siedzę już kilkadziesiąt godzin i w końcu proszę Was o pomoc, jeśli potraficie coś doradzić.
Proszę o rady.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 8 mar 2014, 19:11 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Zrób 30-30-30 jak w dd-wrt i zresetujesz go do ustawień domyślnych.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 8 mar 2014, 21:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 8 mar 2014, 18:33
Posty: 2
To już próbowałem kilka razy, nawet zajrzałem do środka, ale boję się go popsuć. Chciałem znaleźć coś w nim, ale raczej nic tam nie ma na czym bym się znał. Dzięki za odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 8 mar 2014, 21:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Jeżeli jest na gwarancji - oddaj go, wymienią na nowy. Jeżeli nie a chcesz odpłatnie go reanimować - pisz do mnie lub do innej osoby na forum.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2010, 15:22
Posty: 21
Czy jest szansa na sterowanie diodami led za pomocą harmonogramu zarówno w Gargoyle jak i OpenWRT z Luci ? Fajnie jakby można było ustawiać aby np od wieczonych godzin nie świeciły bo czasem wkurza oświetlanie pokoju :P


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:15 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2070
Lokalizacja: Warszawa
Zaklej sobie czarną taśmą.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2010, 15:22
Posty: 21
No tak ale taka opcja byłaby wygodniejsza aby było w oprogramowaniu bo w dzień chciałbym aby były widoczne. A przecież nie będe odklejać i zaklejać co dzień...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Użyj trunka więc. Tam możesz.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2010, 15:22
Posty: 21
A skąd to można pobrać w formie pliku do wgrania ?

A szanse są na dodanie do Gargoyle i OpenWRT z Luci Twojej produkcji ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:39 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Z downloads.openwrt.org

Nie. Za dużo przeróbek w kodzie switcha, a czekamy z niecierpliwością na rc wydania bb, więc robota wydaje się już być trochę zbędna.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 14:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2010, 15:22
Posty: 21
A co to jest "bb" ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 15:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Obecny trunk - Barrier Breaker

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 13 cze 2014, 15:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2010, 15:22
Posty: 21
Aha ok dzięki za wyjaśnienia :)

Jakieś są widzę już do pobrania tutaj:
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 17 cze 2014, 20:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2014, 19:51
Posty: 1
Witam, wszystkich.
Miałem TL-WR1043ND v1 który niestety umarł po burzy. Dlatego aktualnie zastanawiam się nad TL-WDR4300.
Czy do TL-WDR4300 można podłączy zewnętrzną antenę na 2.4GHz którym będzie podłączony klient 1043v1.
czy może lepiej kupić TL-WR1043ND v2 zamiast 4300


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 17 cze 2014, 20:02 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Na to nie ma uniwersalnej odpowiedzi. Tak, możesz podłączyć zewnętrzną antenę. A czy lepiej 1043v2? Zależy, IMO nie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 26 lis 2014, 22:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 26 lis 2014, 22:12
Posty: 10
Hej,

Powitanko pierwszy post na forum :)

Padlo tu wczesniej podobne pytanie, ale pozostalo bez odpowiedzi. Mam dysk 3TB WD MyBook. Sformatowany jest teraz standardowo. WDR4300 go nie wykrywa (Firmware Version:
3.13.33 Build 130617 Rel.46239n). Szukalem ale bez skutku informacji o ograniczeniach podlaczanego dysku. Czy wystarczy podzielic to na partycje? Czy obsluguje NTFS, czy nie? Czy ext4 obsluzy? W calosci czy podzielony na partycje?

Zalezy mi na szybkim rozwiazaniu problemu, bo bez wiekszej refleksji kupilem dzisiaj dysk, zeby sobie skonfigurowac jako lokalny storage dla wszystkich lapkow / telefonow w domu. Mam 7 dni na wymiane, najwyzej wymienilbym na Synology DiskStation DS213j, wrzucil tam 2x 2TB w RAID1. Jak nie wymienia to najwyzej MyBooka uzyje do offlineowych backupow...

Help?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 26 lis 2014, 22:26 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13290
Lokalizacja: Warszawa
Ci to znaczy sformatowany standardowo? Masz oryginalny soft, więc pewnie vfat na pewnie, możliwe że ntfs.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 w pytaniach i odpowiedziach
Post: 26 lis 2014, 22:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 26 lis 2014, 22:12
Posty: 10
obsy pisze:
Ci to znaczy sformatowany standardowo? Masz oryginalny soft, więc pewnie vfat na pewnie, możliwe że ntfs.



Sprawdzilem, dysk jest na NTFS. Jedna partycja 3GB.
Router nie wykrywa. Jakieś wskazówki? Jeżeli nie ma szans żeby to zadziałało to wole nie grzebać w nimy, zeby mi zwrot przyjeli ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info