Dzisiaj jest 18 lis 2017, 02:47

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 22 cze 2012, 21:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 cze 2012, 21:34
Posty: 3
Witam, po raz pierwszy na forum.
Chciałem powiedzieć że mnie też się zdarzył podobny wypadek po wgraniu openwrt do MR3040 co koledze moonka_km.
Czyli nastąpiła ciemność i brak kontaktu.
W obecnej chwili urządzenie oddałem do naprawy gwarancyjnej, zobaczę co z tego wyniknie.
Do kolegi obsy mam prośbę aby wysłał na miala , lub dał bezpośredniego linka do właściwiej, sprawdzonej, pracującej wersji oprogramowania.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 22 cze 2012, 22:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Wystarczy wejść na eko.one.pl żeby znaleźć odpowiednie linki do firmware.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 24 cze 2012, 18:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 cze 2012, 18:09
Posty: 3
Więc...
Zmusiłem się wreszcie do postawienia swojego MR3040.
Po podpięciu RS-a okazało się iż Router wcale nie jest uwalony.
Leży tylko obsługa LAN a WIFI jest domyślnie wyłączony.
Wyedytowałem więc plik /etc/config/wireless i włączyłem radio.
Po połączeniu się przez WIFI z routerem wrzuciłem aktualny obraz z OpenWRT.
TADAAAAM !!! Router działa.
Wiem że nie powinno się tego robić przez WIFI ale w tej sytuacji...

Jesli ktoś jeszcze uceglił TP-Linka Trunkiem z początku czerwca to polecam sprawdzenie
czy w jego przypadku nie jest podobnie.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 24 cze 2012, 18:44 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Tak, pisałem to. Nie działa tylko lan, reszta normalnie działa. Problem z obrazach był z inicjacją interfejsu ethernet.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 25 cze 2012, 12:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 cze 2012, 21:34
Posty: 3
obsy pisze:
Wystarczy wejść na eko.one.pl żeby znaleźć odpowiednie linki do firmware.


A jak myślisz, z kąd ja firmware pobrałem???

Chciałbym się ustrzec przed koniecznością ponownego oddania sprzetu do naprawy.

Swoją drogą jedyną funkcją którą potrzebuje z tego firmware to możliwość wpisania PIN do karty.
Niestey dysponuję kartą (służbiową) orange na której nie ma możliwośći wyłaczenia żądania kodu pin.
Chyba że ktoś wie gdzie została ta funkcja ukryta w oryginale.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 25 cze 2012, 12:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Nie mam pojęcia skąd pobrałeś. Nikt tego nie pisze nigdzie. A ponieważ sam używam swoich obrazów, to powiem ogólnie - działają.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 17 lip 2012, 13:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 cze 2012, 21:34
Posty: 3
Witam, odebrałem mojego MR3040, i chciałbym mu "załadować" OpenWRT.
I tak dla pewności jeszcze chciałem się dopytać, aby znowu nie położyć urządzenia.
Czy jak pobiorę z tego linku poniżej firmware i je zainstaluje to nie powinno się ponownie zdarzyć uwalenie sprzętu???
Zgodnie ze wcześniejszymi opisami dla dziewiczego MR'a muszę załadować obraz typu factory, tak rozumiem.
http://ecco.selfip.net/trunk/ar71xx/ope ... actory.bin


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 17 lip 2012, 14:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Ja wgrywałem, nie uwaliłem routera...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 27 sie 2012, 14:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 15 kwie 2010, 08:55
Posty: 39
Czy ten router może pracować z wyjętą baterią? (tylko na zasilaniu z kabla)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 27 sie 2012, 16:34 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Tak, działa bez baterii na samym kablu.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 31 sie 2012, 22:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 31 sie 2012, 21:56
Posty: 2
witam - mam problem z moim juz drugim MR3040 - mianowicie szwankuje z moim modemem (huawei e1750) - ogólnie nie łączy się z modemem - tzn czasami się łączy czasami nie... chcę sprawdzić jak to będzie na OpenWRT - myślę, że lepiej - ale podstawowe pytanie - czy ten openWRT z tej stronki (http://ecco.selfip.net/trunk/ar71xx/) jest już z Gargoile? czy moze to czysty OpenWRT??? jeśli czysty - czy można jakoś dograć Gargoile?? z góry dzięki za pomoc... pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 31 sie 2012, 22:03 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
To jest openwrt z LuCI. Nie ma jeszcze Gargoyle na trunku.

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 5 wrz 2012, 00:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 31 sie 2012, 21:56
Posty: 2
Dzięki za pomoc - OpenWRT zainstalowany... Wifi jest (ustawione hasło i komp widzi)... ale... może to głupie, ale gdzie można w LuCI ustawic parametry połączenia 3G? modem + dane do sieci?? wkładam modem - wydaje się że wszystko jest OK (modem zgłasza, że jest zalogowany do sieci 3G - więc powinien być internet... ale buuu - nie ma... ) możecie pomóc?? nigdzie nie znalazłem sekcji z parametrami 3G - ale może zwyczajnie jestem za bardzo przyzwyczajony do "łopatologicznych" gui producentów i do Gargoyle (który jest banalnie prosty) :)
z góry dziękuję...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 5 wrz 2012, 06:40 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Nie ma takowej osobno. W interfejsach robisz nowy i jako protokół wybierasz UMTS, dalej będziesz musiał podać apn, urządzenie i hasła.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 1 gru 2012, 05:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
Czy ten router tez przycina LTE w podobny sposób jak MR-3420?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 1 gru 2012, 08:30 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Ma taką samą wydajność.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 7 gru 2012, 03:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
To który router z baterią nie ogranicza LTE?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 7 gru 2012, 09:08 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Chyba nie ma żadnego na rynku (bateryjnego) który by nie ograniczał.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 23 maja 2013, 00:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 2 lip 2011, 00:15
Posty: 27
Niedawno nabyłem router. Jestem zadowolony ale czasami przydałaby się trochę większa bateria. Czy ktoś już znalazł jakiś zamiennik? Niby są baterie o tym samym oznaczeniu ale kosztują 100zł czyli połowę routera.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3040
Post: 23 maja 2013, 06:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
TP-LINK TL-MR10U (działa tak z 50% dłużej na baterii niż 3040).

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info