Dzisiaj jest 18 lis 2017, 19:31

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 16:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Mi działa i przez hub i bez huba, podłączony bezpośrednio do routera. Powiem więcej - akurat ten mój E156 ma uszkodzony tor antenowy i modem wysila się jak może żeby połączenie trzymać.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 19 lip 2012, 04:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2012, 00:19
Posty: 5
pepe2k pisze:
Obstawiam zasilanie.


Też tak myślałem, wypróbowałem rożne zasilacze, w tym usb kompa i ten sam efekt.
Ciekawe że obsy i inni piszą że im działa a tplink ze nie da rady ...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 19 lip 2012, 06:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
TPLink pisze o oryginalnym sofcie. My nie...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 10 paź 2012, 21:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 paź 2012, 20:53
Posty: 3
czy możecie mi napisać cokolwiek o zasięgu wi-fi w tym routerze? zastanawiam się nad jego zakupem tylko nie wiem czy jest sens, mam mieszkanie dwupokojowe, w jednym chce postawić urządzenie i nie wiem czy sygnał da rade przebić się przez 1 ścianę działową i 1 gruba z żelbetu. A druga sprawa to kompatybilność z modemem, mam zte mf637 w play, którego nie ma na polskiej stronie na liście kompatybilnych, ale na angielskojęzycznej znalazłem.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 10 paź 2012, 21:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 21:28
Posty: 699
W tym routerze jest słabe zasilanie. Radzę dolutować jakiś elektrolit. Po wlutowaniu stwierdziłem o wiele stabilniejszą pracę z modemem.
Jeśli chodzi o zasięg to przy regionie PL i 18dBm na całe mieszkanie w jednej kondygnacji spokojnie ma zasięg.

_________________
WRT160NL, WNDR3700v2 i OpenWRT, Funbox ;), WRT1200AC


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 11 paź 2012, 19:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 paź 2012, 20:53
Posty: 3
tytan pisze:
W tym routerze jest słabe zasilanie. Radzę dolutować jakiś elektrolit. Po wlutowaniu stwierdziłem o wiele stabilniejszą pracę z modemem.
Jeśli chodzi o zasięg to przy regionie PL i 18dBm na całe mieszkanie w jednej kondygnacji spokojnie ma zasięg.

Dzięki za odpowiedź, ale chyba nie będę bawił się w lutowanie i zostanę przy oryginalnym zasilaniu bo kompletnie się na tym nie znam (jestem laikiem w kwestiach elektroniki). Jeszcze zastanowię się czy kupić ten router czy może zwykły tp-link TL-MR3420 albo TL-MR3220


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 11 paź 2012, 22:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 gru 2010, 02:43
Posty: 428
tomM pisze:
Jeszcze zastanowię się czy kupić ten router czy może zwykły tp-link TL-MR3420 albo TL-MR3220
W żadnym z tych produktów nie ma dobrego zasilacza w zestawie (wyśrubowane obcinanie kosztów dla ceny wyjściowej niestety tym zaowocowało). ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 12 paź 2012, 09:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 paź 2012, 20:53
Posty: 3
jarek7714 pisze:
W żadnym z tych produktów nie ma dobrego zasilacza w zestawie (wyśrubowane obcinanie kosztów dla ceny wyjściowej niestety tym zaowocowało). ;)

Dzięki za info. Tak w zasadzie zastanawiam co poprawia zmiana/ulepszenie zasilania w tych routerach (jak pisałem wcześniej jestem laikiem w temacie). Jednak zdecydowałem się na zakup TL-MR3020, zobaczymy co z tego wyjdzie :) . Mam nadzieję, że w oryginalnej konfiguracji będzie dawał radę w moim mieszkaniu, bo nie potrzebuję jakiegoś super sprzętu do internetu, którego używam głównie do zwykłego przeglądania stron.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 12:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
Czy Tenda A6 ma takie same bebechy?
Jest o połowę tańszy?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 12:04 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Tenda A6 nie ma USB...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 13:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
Ups,
nie spostrzegłem, dzięki za czujność.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 14:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
Ups,
nie spostrzegłem, dzięki za czujność.
Czy pomysł wyniesienia TL-MR3020 na 30m, ponad poziom drzew jest dobry?
Mam rodzinę która mieszka w lesie i chce internet, wiadomo tej długości kabel antenowy pewno z 40m potrafi stłumić sygnał.
Tak się zastanawiam ile doliczyć na POE, oczywiście PLN?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 14:35 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12975
Lokalizacja: Warszawa
Jak poe to nie lepiej 743? Albo wręcz najtańsze ubiquiti.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 14:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2040
Lokalizacja: Warszawa
radko pisze:
Ups,
nie spostrzegłem, dzięki za czujność.
Czy pomysł wyniesienia TL-MR3020 na 30m, ponad poziom drzew jest dobry?
Mam rodzinę która mieszka w lesie i chce internet, wiadomo tej długości kabel antenowy pewno z 40m potrafi stłumić sygnał.
Tak się zastanawiam ile doliczyć na POE, oczywiście PLN?

Zacznij najpierw od bardziej szczegółowego przedstawienia problemu, to dostaniesz jakieś konkretne propozycje i odpowiedzi. Za wiele trzeba się tutaj domyślać...

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 lut 2014, 14:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 4 sie 2011, 18:53
Posty: 299
Przyznam że nie rozpatrywałem,

Problem prosty
Do masztu Orange, Areo2 4km.
poziom drzew 20m.
Leśniczówka z masztem 30m długość kabla 40m.
Optymalne pod względem abonamentu/prędkość Orange.
Antena ATK20 może być do GSM z tym też jest problem.
do Internetu i VOIPA tylko UMTS 2100, i to też po testach.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info