Dzisiaj jest 21 wrz 2017, 14:17

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 27 mar 2012, 07:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 mar 2012, 06:44
Posty: 5
Witam Wszystkich serdecznie!

Również chcę powiększyć flash w moim TL-MR3020, ale jak odpowiednio skompilować u-boot'a ze źródeł?

Ściągnąłem archiwum 150Router.tar z TP-Link GPL Code Center, ale nie znalazłem w nim pliku konfiguracyjnego konkretnie dla tej platformy - po tym co wyświetla oryginalny u-boot powinno to być chyba ap121-2MB. Jest tylko samo ap121. Kompilacja na rożne sposoby daje mi zawsze u-boot.bin powyżej 128kB, który oczywiście nie działa, nawet diodek nie zapala...

Przebrnoł już ktoś przez to? Jeśli tak, bardzo proszę o wskazówki.
Pozdrawiam!


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 27 mar 2012, 08:32 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
mazab pisze:
Również chcę powiększyć flash w moim TL-MR3020, ale jak odpowiednio skompilować u-boot'a ze źródeł?


Ten wątek powinien Ci pomóc https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=32512&p=1.
Na końcu jest też info od innej osoby, która zamówiła przerobienie WR703N u kogoś i okazało się, że u-boot nie jest kompilowany na nowo - na kostkę wsadzają oryginalnego, wgrywają obraz OpenWRT 4MB, a potem 8MB. Cytuję część mojej korespondencji:

"I used mtd0 for 4M in the place of 8M flash. As a result, I can only install 4M factory.bin through serial and then flash compiled 8M factory.bin through web firmware update. Moreover, you need to put the "air" partition at the last 64K of the 8M space. Otherwise the wifi will not work."

Jakie kostki kupiłeś?

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 27 mar 2012, 21:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 mar 2012, 06:44
Posty: 5
pepe2k pisze:
Jakie kostki kupiłeś?

Wziąłem 10szt. Eon EN25Q64 (64Mbit) z Maritex'u.

Dzięki za info. Jakaś metoda to jest tylko że raczej obejścia, a nie rozwiązania problemu. Chciałbym to zrobić porządnie czyli zmodyfikować jednak u-boot'a i trochę jeszcze z tym powalczę, nie wiem może napisze do supportu TP-Linka...


Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 21:36 przez mazab, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 27 mar 2012, 21:34 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
mazab pisze:
pepe2k pisze:
Jakie kostki kupiłeś?


Wziąłem 10szt. Eon EN25Q64 (64Mbit) z Maritex'u.

Dzięki za info. Jakaś metoda to jest tylko że raczej obejścia, a nie rozwiązania problemu. Chciałbym to zrobić porządnie czyli zmodyfikować jednak u-boot'a [...]


Drogie te wszystkie kostki... Ja czekam na Macronixy z USA, wyszły mnie znacznie taniej niż jakiekolwiek inne 64Mbit w Europie/Polsce jakie znalazłem.

Też będę chciał przekompilować u-boota, może w weekend znajdę chwilę i usiądę do tematu.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 kwie 2012, 19:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 mar 2012, 06:44
Posty: 5
pepe2k pisze:
Też będę chciał przekompilować u-boota, może w weekend znajdę chwilę i usiądę do tematu.

I jak udało się coś zadziałać?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 kwie 2012, 19:43 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
mazab pisze:
I jak udało Ci się coś zadziałać w tym temacie?


Niestety nie, kupa zleceń na koniec miesiąc i ugrzązłem w innych sprawach. Nie chcesz spróbować wrzucić na razie wersji 4MB u-boota żeby sprawdzić czy w ogóle rusza? Czym programujesz?

A moje zamówione kostki oczywiście utknęły... jedna paczka w Niemczech, a druga dopiero dzisiaj wyszła z LA w USA :(

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 2 kwie 2012, 20:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 mar 2012, 06:44
Posty: 5
pepe2k pisze:
mazab pisze:
I jak udało Ci się coś zadziałać w tym temacie?


Niestety nie, kupa zleceń na koniec miesiąc i ugrzązłem w innych sprawach. Nie chcesz spróbować wrzucić na razie wersji 4MB u-boota żeby sprawdzić czy w ogóle rusza? Czym programujesz?

No u mnie też z czasem teraz krucho, ale gdybyś mi podesłał gotowy obraz 8MB OpenWrt na tego Tp-Link'a to mógłbym go wrzucić i sprawdzić. Bo ja na razie za kompilacje systemu się nie brałem...
Co się zaś tyczy programowania, to używam do tego u-boota. Nowy układ dolutowałem do oryginalnego równolegle kynarami z wyjątkiem linii CS. CS'y obydwu układów połączyłem z padem CS na PCB przez przełącznik dwu pozycyjny, którym wybieram który układ jest w danej chwili aktywny.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 14 kwie 2012, 23:33 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
Próbuję właśnie dolutować gdzieś gniazdo zewn. anteny w WR703N i zacząłem analizować tory antenowe w MR3020.

Czy u Was też w torze lewej anteny (AN1) na laminacie nie ma wlutowanych elementów i podłączona jest tylko AN2? Czy tak ma być? W temacie anten jestem początkującym...

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 15 kwie 2012, 07:22 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12918
Lokalizacja: Warszawa
Tak, nie ma. Obejrzałem kilka innych zdjęć w internecie i na każdym brakowało tych elementów.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 17 kwie 2012, 13:38 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
mazab pisze:
Wziąłem 10szt. Eon EN25Q64 (64Mbit) z Maritex'u.

Już wiem czemu masz problem z tymi kostkami. Zamawiałem coś z Maritexu i też wziąłem 2 sztuki przy okazji, bo Spansion w Farnellu wciąż nie są dostępne, a Macronixy z USA utknęły gdzieś po drodze... :(

Te flashe EN25Q64 mają inną strukturę - sektor 4KB, w MR3020 i WR703N są kostki z sektorem 64KB. Bez zbudowania na nowo u-boota nie ruszy, co mogę już potwierdzić.

Jeżeli rozmiar u-boota po kompilacji wychodzi Ci dziwny to podejrzyj sobie plik bin. Prawdopodobnie sypnęło jakimiś błędami... masz to pewnie plain tekstem w binarce.

Walczę z u-bootem.

update:
Wiem skąd zły rozmiar binarki. Trzeba to jeszcze skompresować lzma.

O wymianie flasha będę dalej pisać w tym wątku: http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=1553&p=16374

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 4 lip 2012, 17:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12918
Lokalizacja: Warszawa
Generalnie wątek o czymś innym, ale zawarte w nim jest ładne podsumowanie zużycia energii przez MR3020: https://apollo.open-resource.org/lab:ar ... e-analysis

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 15 lip 2012, 01:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2012, 00:19
Posty: 5
Witam,
Dzięki informacjom z tego posta uruchomiłem z powodzeniem sierra 307 z openwrt, działało super na 3G, ale zdziwiłem się dopiero gdy chciałem zostawić żonie na wakacje nad morzem gdzie jest tylko 2G: modem zaczyna wariować, jak tylko wykryje 2G usuwa się z systemu (!) i porty /dev/ttyUSB* są niedostępne... Oczywiście pod Windows działa bez mrugnięcia...
O co tu może chodzić? Zrobiłem wiele testów i wynik sprowadza się do tego iż jest 3G - modem działa, nie ma 3G a jest 2G - modem się wypina na openwrt.
Wynik dmesg jest w przypadku 2G taki:
----------------------------------------------------
436.230000] usb 1-1: new high-speed USB device number 6 using ehci-platform
[ 436.380000] usb 1-1: config 1 has an invalid interface number: 9 but max is 0
[ 436.380000] usb 1-1: config 1 has no interface number 0
[ 436.400000] usb-storage: probe of 1-1:1.9 failed with error -5
[ 436.820000] usb 1-1: USB disconnect, device number 6
[ 437.200000] usb 1-1: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[ 437.350000] usb 1-1: config 1 has an invalid interface number: 7 but max is 4
[ 437.350000] usb 1-1: config 1 has no interface number 2
[ 437.360000] sierra 1-1:1.0: Sierra USB modem converter detected
[ 437.370000] usb 1-1: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB0
[ 437.380000] sierra 1-1:1.1: Sierra USB modem converter detected
[ 437.380000] usb 1-1: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB1
[ 437.390000] sierra 1-1:1.3: Sierra USB modem converter detected
[ 437.390000] usb 1-1: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB2
[ 437.400000] sierra 1-1:1.4: Sierra USB modem converter detected
[ 437.400000] usb 1-1: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB3
[ 442.840000] usb 1-1: USB disconnect, device number 7
[ 442.840000] sierra ttyUSB0: Sierra USB modem converter now disconnected from ttyUSB0
[ 442.850000] sierra 1-1:1.0: device disconnected
[ 442.850000] sierra ttyUSB1: Sierra USB modem converter now disconnected from ttyUSB1
[ 442.860000] sierra 1-1:1.1: device disconnected
[ 442.860000] sierra ttyUSB2: Sierra USB modem converter now disconnected from ttyUSB2
[ 442.870000] sierra 1-1:1.3: device disconnected
[ 442.880000] sierra ttyUSB3: Sierra USB modem converter now disconnected from ttyUSB3
[ 442.880000] sierra 1-1:1.4: device disconnected
[ 443.170000] usb 1-1: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
[ 443.330000] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1

Jestem załamany, gdyż mam świadomość że nie wszędzie 3G jest, a w tym przypadku na openwrt nie można polegać...
Soft openwrt-ar71xx-generic-tl-mr3020-v1-squashfs-sysupgrade.bin ściągnięty bodajże z eko.one.pl (miał być przygotowany pod modemy 3G)

Jakieś pomysły?

Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 15 lip 2012, 08:08 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12918
Lokalizacja: Warszawa
Niech zgadnę - masz tam słaby zasięg i modem się resetuje co chwila....

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 17 lip 2012, 02:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2012, 00:19
Posty: 5
Witam,
No właśnie że problem jest tylko wtedy, gdy dostępna jest tylko sieć 2G, niezależnie od siły sygnału: pod Windows siedząc niedaleko nadajnika pokazywało mi ponad 90% sygnału na dwóch modemach: sierra 307 oraz Huawei e160.
BTW ten sam problem z trybem 2G mam na obydwóch modemach: jeżeli jst tylko ślad 3G to się połączy, jeżeli prawie 100% ale 2G - nic z tego...
Już całkiem zgłupiałem... Piszę z sierry 307 pod Windows w tym tym samym miejscu...

Mało tego - jazda zaczyna się już w momencie gdy przełączę modem w tryb 2G poleceniami AT.
Coś jest nie tak ze sterownikiem tych modemów pod Linuxa

Tomek...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 17 lip 2012, 06:52 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12918
Lokalizacja: Warszawa
Sterownik jest do modemu, ale nic mu do trybu transmisji. Tym się modem zajmuje. Więc jak modem nie chce i zrywa to tak masz.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 02:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2012, 00:19
Posty: 5
No i mam odpowiedź:

Według wsparcia technicznego TP-Link router 3020 nie wspiera pracy modemu w trybie 2G.

Tłumaczy to moje wszystkie porażki z dwoma dostępnymi modemami sierra 307 oraz Huawei e160.

Poniżej załączam moją korespondencję z wsparciem technicznym, myślę że warto info o tym powiesić gdzieś przy informacjach o tym routerze, np na eko.one.pl:

==================================
Witam

Niestety brak możliwości łączenia się za pomocą urządzenia do sieci 2G jest
to problem sprzętowy którego nie da się rozwiązać za pomocą dodatkowego
osprzętu.

Pozdrawiam,
Rafał Sas
Wsparcie techniczne
TP-LINK Polska Sp.z o.o.
Ul. Ożarowska 40/42
05-850 Duchnice
tel. 801 080 618
22 7217563
http://www.tp-link.com.pl



-Oryginalna wiadomość-
From: welkt@wp.pl
Sent: Tuesday, July 17, 2012 11:26 AM
To: support.pl@tp-link.com
Subject: Re: Re: router 3G 3020 problem z 2G

Panie Rafale,
A można zdradzić w czym leży problem? Czym różni się modem e160 ( i inne,
mam jeszcze sierra usb 307) pracujący w trybie 3G od tego samego w trybie
2G?
Wiem że na alternatywnym firmware (np. openwrt) też ten modem (i inne) nie
działa w trybie 2G...
Jak dla mnie mocno obniża to mobilność tego urządzenia, które kupiłem
właśnie ze względu na rozmiary...
Jest jakiś sposób żeby 2G ruszyło? Nawet jeśli wymagało by to dodatkowego
osprzętu - może aktywny hub USB z własnym zasilaniem pomoże?
Moglibyście przetestować to dla mnie?
Jestem na zadupiu na Mazurach, mam tylko zasięg 2G, 2 modemy i ten router,
na razie wygląda na to na porażkę (a tu leje i nie ma co robić...)
Proszę o pomoc...
> Witam
>
> Niestety to urządzenie nie jest w stanie łączyć się do sieci wykorzystując
> połączenie 2G.
>
> Pozdrawiam,
> Rafał Sas
> Wsparcie techniczne
> TP-LINK Polska Sp.z o.o.
> Ul. Ożarowska 40/42
> 05-850 Duchnice
> tel. 801 080 618
> 22 7217563
> http://www.tp-link.com.pl
>
>
>
> -Oryginalna wiadomość-
> From: welkt@wp.pl
> Sent: Tuesday, July 17, 2012 4:09 AM
> To: support.pl@tp-link.com
> Subject: router 3G 3020 problem z 2G
>
> Witam,
> Od dłuższego czasu próbuję zmusić router 3020 do pracy z modemem Huewei
> E160. Gdy jest nawet słaba sieć 3G, jest OK, ale gdy tylko przestawię
> modem
> w tryb 2G lub jest dostępna tylko sieć 2G router zaczyna ciągle
> restartować
> port USB, wynikiem czego jest niemożliwość zestawienia połączenia 2G.
> Wygląda to na jakiś problem z zasilaniem portu USB w przypadku pracy
> modemu
> w trybie 2G (większy pobór mocy?).
> Oczywiście próbowałem zarówno na orginalnym zasilaczu, jak i wykorzystując
> podwójny port USB w komputerze jako źródło zasilania, bez efektów.
> Z logów wynika że czasem nawet uda się routerowi zagadać po ppp, po czym
> jednak następuje rozłączenie połaczenia i komunikat że modem został
> wyjęty.
> oczywiście ten sam modem po Windows ma prawie 100% sygnału i łączy się bez
> problemów.
> W Internecie zauważyłem podobne opinie co do niestabilności pracy...
>
> Czy tylko mój egzemplarz tak ma i powinienem go wymienić w ramach
> gwarancji,
> czy jest generalnie jakiś problem z tym modelem?
> Zaznaczam że jak do tej pory NIGDY nie udało mi się połaczyć gdy była
> dostępna sieć 2G (nawet bardzo silna).
>
> Pozdrawiam
> Tomasz


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 06:51 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12918
Lokalizacja: Warszawa
Przestań siać plotki. Routerowi nic do tego czy modem pracuje w 2g czy 3g. I tak, mr3020 pod openwrt działa z modemem pracującym w wymuszonym trybie 2g, czego mogę być przykładem. No i co teraz?

----- Dodano ----- 18 lip 2012, 06:50 -----

PS. Zobacz, żeby nie było że na darmo gadam:
root@OpenWrt:/$ ping -c3 eko.one.pl
PING eko.one.pl (94.152.131.216): 56 data bytes
64 bytes from 94.152.131.216: seq=0 ttl=43 time=2121.779 ms
64 bytes from 94.152.131.216: seq=1 ttl=43 time=2519.856 ms
64 bytes from 94.152.131.216: seq=2 ttl=43 time=2581.232 ms

--- eko.one.pl ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 2121.779/2407.622/2581.232 ms
root@OpenWrt:/$ grep machine /proc/cpuinfo
machine                 : TP-LINK TL-MR3020
root@OpenWrt:/$ 3ginfo
Status: Polaczony
Czas polaczenia: 0 dni, 00:00:59
Przeslano danych: 3.5 KiB / 3.4 KiB
Operator: Orange
Tryb pracy: EDGE
Sila sygnalu: 38%
Urzadzenie: huawei E156G
MCC MNC: 260 03
LAC: 076 (118)
LCID: - (-)
RNC: - (-)
CID: 1D62 (7522)
CSQ: 12
RSSI: -89 dBm


Led w modemie pali się ciągłym zielonym, nie niebieskim/turkusowym jak jest normalnie przy 3g.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 09:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 22:31
Posty: 225
Lokalizacja: Wrocław
Potwierdzam. 2g smiga :)
moze cos namieszales w samych ustawieniach modemu?

_________________
Gdy trwoga to do LOG'a
TP-Link TL-WDR3600 OpenWrt/TP-Link W8970/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 16:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2012, 00:19
Posty: 5
Nie da się zbyt wiele namieszać, jest auto lub wymuszam 2G. Zaznaczam że nie udaje się to na dwóch modemach, Sierra USB 307 i Huewei e160... Obydwa przestawione na 2G rozłączają się i "flapują" obecnością w USB, tak jakby się pojawiały i znikały. Naprawdę około tygodnia się nad nimi namęczyłem. Przestawienie w 3G (jeżeli jest) lub znalezienie 3G w trybie auto wyboru i obydwa modemy są stabilne "jak skała".

Skrypty standardowe, mam 2 karty plusa, apn "internet". niech tylko pojawi się 2G i dupa, modemu nie ma w systemie (znikają /dev/ttyUSB0 i 1 w przypadku e160 oraz /dev/ttyUSB1-3 w przypadku sierra 307)...

Logi podobne jak te załączone wcześniej. Wg wsparcia tp-link podłączenie przez aktywny hub też nic nie zmieni. Wam działa przez huba aktywnego? Co się dzieje bez niego?
Mam jakiś wyjątkowo pechowy egzemplarz routera? Pechowe połączenie routera i modemów?
Sam już nie wiem...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-Link TL-MR3020
Post: 18 lip 2012, 16:45 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2038
Lokalizacja: Warszawa
Obstawiam zasilanie.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info