Dzisiaj jest 24 wrz 2017, 05:02

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 20:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2011, 21:32
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
OpenWRT w wersji na Kirkwood'a jest zrobiony pod docstara, przez co mtd3 ma tylko 32mb, a reszta w iconnect lezy odlogiem.
UBIFS i nand to na ta chwile dla mnie czarna magia, czym dobrac sie do tego i zmienic wielkosc mtd3?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 20:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
bootloader to definiuje imo

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 20:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
@RafalB: zawsze resztę możesz sobie podmontować w innym katalogu przecież. Ale rzecz do opanowania jest bez problemu.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 21:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Czekajcie - bootloader jest opcjonalny :). Po prostu to co jest domyślnie jest lekko stare, a wraz w openwrt mozesz sobie wgrać nowesze.

Podział jest definowany jako zmienna środowiskowa w bootloaderze, nie jest to zaszyte na stałe w nim.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 21:31 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Tak, to jest przekazywane potem do jądra żeby widziało jak traktować flash.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 18 lis 2011, 22:00 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Konfig szlifuję, cierpliwości.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 lis 2011, 10:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2011, 21:32
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
obsy & arteq czy ktorys z was zrobil backup nanda? Chcialbym miec na wszelki wypadek, oryginalny firmware, moge was poprosic o wykonanie tego i udostepnienie?

Jednoczesnie naszedl mnie juz pomysl na mod :)
Pamiec nand w urzadzeniu, mozna wymienic na wieksza, pod warunkiem ze marvell obsluguje wieksze kosci oczywiscie.
Same kosci to pikus, pendrive 1gb na jednym ukladzie to wrecz zerowy koszt.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 lis 2011, 10:45 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
Nie mam NANDa, ale mam mtd0,mtd1 i mtd2 :) Nand odyzskasz wg opisu powyżej z nośnika USB(kernel równiez).

Ja swoje wypociny umieszczam na ftp ftp://artekw.cerbero.pl/iconnect

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 lis 2011, 10:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2011, 21:32
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Uzylem zbyt duzego skrotu myslowego, wlasnie chodzilo mi o poszczegolne mtd! Dzieki wielkie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 lis 2011, 11:34 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Backup Ci niepotrzebny, napisałem jak odzyskać oryginał w poradniku.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 00:06 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
pewnie wiece ze można sterować intensywnością ledów (sa dwa poziomy). Ja dopiero teraz sie dowiedziałem :) Wówczas nie sa tak oczo !@#$%

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 00:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
led_level, tak, W oryginale też można.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 22:31 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
na pcb znalazłem tego lm63. wygląda na to ze sa dwa punkty lutownicze tp16 i tp17 do podłączenia tranzystora który elegancko złaczy nam np wentylator :) (http://www.national.com/mpf/LM/LM63.html#Overview)

Czas na pierwsze mody :)

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 22:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Coś długo szukałeś :) Z ciekawostek - tak są bezpieczniki na każdym z usb. Ciekawy jestem też U4 - wygląda na miejsce na pamięć SPI.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 23:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
to nie tak, że długo szukałem. Po prostu wcześniej mnie to nie interesowało. Najpierw zrobiłem soft, a potem czas na hardware :P

----- Dodano ----- 20 lis 2011, o 22:09 -----

Tak pod U3 jest już pamięć ;-) a U4 być może sie sprawdzi :)

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 20 lis 2011, 23:16 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Jeszcze co mi przyszło do głowy - ciekawe czy w rtc można ustawić alarm, a jeżeli tak - to czy linia z alarmem jest wyprowadzona na zewnątrz. Jeżeli tak jest to można by było zrealizować np. sprzętowe wybudzenie maszynki o określonej godzinie.

----- Dodano ----- 20 lis 2011, o 22:16 -----

Obok kwarcu rtc jest OPR1, które wyraźnie na zworkę wygląda - też ciekawe do czego...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 21 lis 2011, 13:32 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Pomocne mogą być jeszcze dwa dokumenty: SheevaPlug Development Kit Reference Design i 88F6281 Hardware Specifications (pdfy do znalezienia w sieci).

Ciekawe czy ktoś poza mną i arteq rozkręcił go i zmienił soft. Czy ktokolwiek to zrobił?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 21 lis 2011, 13:53 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
SATA nie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 21 lis 2011, 14:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2011, 21:32
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
lulo jak Cie tak kreci SATA podeslij swojego iconneta, sciagnie sie proca i poszuka sygnalow ;)


Pare drobiazgow nt SATA

Pinout, ktory powinien byc
Obrazek

Kontroler na miniPCIe
http://www.pridopia.co.uk/3132me.html

Przejscowka.
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 21 lis 2011, 14:54 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
I tu niestety masz rację, trzeba będzie procek ściągać żeby to znaleźć.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info