Dzisiaj jest 24 wrz 2017, 05:05

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 wrz 2012, 10:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sty 2011, 09:35
Posty: 66
Podłączam kabel szeregowy i widzę ciemność, wcześniej było wszystko ok.
Pomyślałem, że może kabel do kitu, bo CA-42 za 5 zł i wziąłem EM-218 i to samo!
Zapala się LAN i miga dioda power, a w putty pusto! O co chodzi?

_________________



Netgear WNDR3700v2
+ hub USB Unitek Y-206P

Iomega IConnect




Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 wrz 2012, 10:46 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
A nie zamieniłeś tx z rx?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 wrz 2012, 10:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sty 2011, 09:35
Posty: 66
podłączyłem w/g schematu:
od przycisku reset: vcc, tx, gnd, rx

_________________



Netgear WNDR3700v2
+ hub USB Unitek Y-206P

Iomega IConnect




Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 wrz 2012, 10:53 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Więc jednak sprawdź. To są wyprowadzenia z płytki, więc TX z płytki masz z rx kabla podłączyć itd.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 19 wrz 2012, 11:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sty 2011, 09:35
Posty: 66
Działa! :) faktycznie źle, podlączyłem

_________________



Netgear WNDR3700v2
+ hub USB Unitek Y-206P

Iomega IConnect




Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 29 paź 2012, 18:36 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
Jeżeli ktoś ma dużo wolnego czasu to może skompilować dystrybucje o nazwie yocto na kirkwooda. Pliki platformy są na githubie - https://github.com/kelvinlawson/meta-kirkwood

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
Panowie co na dziś polecicie dla iConnecta dla takich usług jak:

transmission
minidlna
samba
nfs
ftp
p910nd


To na chwile obecną na tyle co mnie dochodzi myśli...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:29 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
transmission to transmission, minidlna to minidlna, więc o co pytasz? :)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
Pytam co lepiej zainstalować ArchLinux / Openwrt / Debian ? A może jeszcze coś innego o czym nie słyszałem?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Zależy w czym się czujesz lepiej po prostu.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
Do tej pory korzystałem z ArchLinuxa, ale płata mi figle i myślałem spróbowac czegoś innego tylko nie wiem na co się zdecydować..

Stare jądro, nie chce się nic update'ować bo konflikty, wiec stwierdzilem ze postawie cos od 0


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 15:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 paź 2011, 12:43
Posty: 308
Ja jestem linuxowym analfabeta, a mam Debiana i sobie chwale.
Uzywam:
transmission
minidlna (kiepsko dziala z wieksza ilscia zasobow)
samba
nfs (tu nie potrafie uruchomic "on boot")
ftp
sabnzbd
sickbeard
couchpotato v2 (
headphones
webmin
Generalnie jak w nim nie grzebie to chodzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 28 gru 2012, 19:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2011, 21:32
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Wszystko zadziala na OpenWRT, sam nie uzywam minidlna i p910 ale namietnie mpd, irssi i czasami pyload.
Uptimy po kilka miesiecy tj do padu pradu(ciagle chce ustawic ups'a)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 30 gru 2012, 15:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 255
Postawiłem na nowo Archlinuxa i wszystko ok. Tylko nie moge sobie poradzić z udostepnieniem dysku po NFS. Jakiej paczki powinienem do tego użyć?

----- Dodano ----- 30 gru 2012, o 14:40 -----

Właściwie to nie wiem czy to transmission źle pokazuje, czy faktycznie port jest zablokowany.

Port przekierowany w routerze , ściąga pełną parą, ale nie do końca wiem czy z uploadem jest równie dobrze.

W GUI transmission pokazuje port closed.

[root@alarm ~]# systemctl status transmission.service
transmission.service - Transmission Bit Torrent Daemon
          Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/transmission.service; enabled)
          Active: active (running) since Sun, 2012-12-30 14:56:22 CET; 10s ago
         Process: 15280 ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon --pid-file /run/transmission/transmission.pid (code=exited, status=0/SUCCESS)
        Main PID: 15281 (transmission-da)
          CGroup: name=systemd:/system/transmission.service
                  ââ15281 /usr/bin/transmission-daemon --pid-file /run/transmission/transmission.pid

Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: RPC Server Password required (rpc-server.c:1004)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Using settings from "/var/lib/transmission/.config/transmission-daemon" (daemon.c:517)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Saved "/var/lib/transmission/.config/transmission-daemon/settings.json" (bencode.c:1731)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Saved pidfile "/run/transmission/transmission.pid" (daemon.c:529)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: transmission-daemon requiring authentication (daemon.c:537)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Loaded 4 torrents (session.c:1941)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Port Forwarding (NAT-PMP) initnatpmp succeeded (0) (natpmp.c:72)
Dec 30 14:56:23 alarm transmission-daemon[15281]: Port Forwarding (NAT-PMP) sendpublicaddressrequest succeeded (2) (natpmp.c:72)
Dec 30 14:56:29 alarm transmission-daemon[15281]: Port Forwarding State changed from "Not forwarded" to "Starting" (port-forwarding.c:93)
Dec 30 14:56:30 alarm transmission-daemon[15281]: Port Forwarding State changed from "Starting" to "???" (port-forwarding.c:93)


[root@alarm ~]# netstat -tuapen | grep transmission
tcp        0      0 20.0.0.110:59552        0.0.0.0:*               LISTEN      169        43765      14810/transmission-
tcp        0      0 0.0.0.0:9091            0.0.0.0:*               LISTEN      169        43764      14810/transmission-
tcp        1      0 20.0.0.110:40956        94.75.214.164:80        CLOSE_WAIT  169        45399      14810/transmission-
tcp        0      0 20.0.0.110:9091         zewip:61421     ESTABLISHED 169        44033      14810/transmission-
tcp        0      0 20.0.0.110:9091         zewip:49662     ESTABLISHED 169        45464      14810/transmission-
tcp6       0      0 :::59552                :::*                    LISTEN      169        43767      14810/transmission-
udp        0      0 20.0.0.110:45192        20.0.0.100:5351         ESTABLISHED 169        43778      14810/transmission-
udp        0      0 20.0.0.110:59552        0.0.0.0:*                           169        43768      14810/transmission-


Powinienem jeszcze cos w archlinuxie konfigurowac jakies iptables czy cos?
Dodam, że 9091 do gui tez jest tylko przekierowany i mogę się bez problemu łączyć z poza sieci...

EDIT:
Aha i tak samo przekierowany inny port dla PC na win7 - wszystko bangla bez problemu..


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 9 cze 2014, 14:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 paź 2011, 12:43
Posty: 308
Przepraszam za wykopywnie wątku, ale robiąc porządki na dyskach plus przeformatowanie z NTSF na EXT4 (predkość transferu podniosła sie z 1 MB - 4 MB do 14 MB - 26 MB) chciałem wykorzystywać rcp (remote copy/paste).
I generalnie wszystko pieknie, moge kopiowac pojedyncze pliki lub cale forldery, ale kompletnie nie mam podgladu transferu: ile sie skopiowalo, transfer i ile zostalo.
1. Czy jest jakas mozliwosc, ze sobie zapuszcze kopiowanie np. na pececie i bede widzial jak szybko idzie.
2. A najlepiej po zapuszczeniu kopiowania i wylaczenia kompa moglbym podlaczajac sie po ssh z np. tabletu, podgladac czy juz sie skonczylo. Iconnect na Debianie.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 9 cze 2014, 18:44 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
1 dla rcp pewnie nie
2. screen do takich rzeczy służy.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 9 cze 2014, 21:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 paź 2011, 12:43
Posty: 308
No, ale rcp nie ma podgladu to screen tego tez nie pokaze?

A co zamiast rcp tylko z podgladem transferu?

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iomega IConnect - Wireless Data Station
Post: 9 cze 2014, 23:19 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
rsync?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info