Dzisiaj jest 13 gru 2018, 06:06

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chmura Android NSA310?
Post: 6 wrz 2018, 18:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
Hej,

Jest szansa na zainstalowanie jakiejś chmury i apki dla Androida, żeby zrobić kopię danych zdjęc automatyczną?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 6 wrz 2018, 20:30 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13296
Lokalizacja: Warszawa
Może jakiś owncloud/nextcloud?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 6 wrz 2018, 22:26 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1939
Lokalizacja: Suwałki
Samba + Sweet Home WiFi Picture Backup na andka

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 7 wrz 2018, 10:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
Jaki dysk proponujecie do środka na takie rzeczy? 2TB WD RED będzie ok?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 7 wrz 2018, 13:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13296
Lokalizacja: Warszawa
Byle by nie 2GB Seagate które padają jak muchy...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 7 wrz 2018, 13:10 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 22:24
Posty: 2073
Lokalizacja: Warszawa
obsy pisze:
Byle by nie 2GB Seagate które padają jak muchy...

Chyba już tak małych dysków nie robią ;)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 7 wrz 2018, 18:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
Hjuston mamy problem całe nas-central.org leży...


root@NSA310:/home/shares# slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
failed: Connection refused.
FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5


Pamiętam, że instalowałem tam coś, żeby mieć paczki z : http://downloads.zyxel.nas-central.org/ ... yxel-samba

Byłoto pod tym linkiem chyba: http://forum.nas-central.org/viewforum.php?f=249


Help..


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 10 wrz 2018, 19:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
Nikt nie jest w stanie pomóc?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 13 wrz 2018, 12:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 kwie 2012, 17:57
Posty: 39
Może tutaj znajdziesz interesujące Cię paczki: https://entware.net/
https://github.com/Entware/Entware/wiki ... xel-NAS542


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 14 wrz 2018, 17:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
Hmm czy mogę postąpić według instrukcji i dołożyć to REPO ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 24 wrz 2018, 09:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 15 kwie 2016, 14:00
Posty: 9
A ja Ci polece:
https://openwrt.org/toh/zyxel/nsa310b


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chmura Android NSA310?
Post: 29 wrz 2018, 20:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 17 lis 2011, 10:51
Posty: 265
@kofec a gdzie znajde repozytorium? :) Z instalacją jeszcze jakoś może bym sobie poradził, tylko musze sprawdzić czy będzie tam wszystko czego mi potrzeba.. chociaż czuję, że tak :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info