openrouter.info
http://openrouter.info/forum/

Czy jest szansa, aby to zrobić?
http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=28&t=4473
Strona 1 z 1

Autor:  psman [ 16 gru 2017, 17:35 ]
Tytuł:  Czy jest szansa, aby to zrobić?

Cześć,

mam infrastrukturę, której nie mogę zmienić. Czy jest możliwość, aby to miało szansę działać?

Generalnie chodzi o to, że jednym kablem sygnał musi dotrzeć od modemu do routera. Modem jest w piwnicy, a router chciałbym umieścić w centralnej części domu. W tym samym miejscu co modem jest również skrzynka rozdzielająca kable na pozostałe pomieszczenia.

Chodzi po prostu o to, aby jednym kablem rozwiązać problem "powracającego" sygnału do skrzynki rozdzielczej. Karkołomne, ale czy możliwe?

Oczywiście chodzi o gigabit, także stosowanie splittera nie wchodzi w grę.

Obrazek

Autor:  belliash [ 16 gru 2017, 19:51 ]
Tytuł:  Re: Czy jest szansa, aby to zrobić?

Da sie, ale switche musza byc zarzadzalne i musza obslugiwac VLANy

Autor:  MaxiKaaz [ 19 gru 2017, 00:35 ]
Tytuł:  Re: Czy jest szansa, aby to zrobić?

No chyba, że ten modem to nie czysty modem, a modemo-router. Wtedy adresacja załatwi temat, i wystarczą zwykłe niezarządzalne switche. Oczywiście DHCP na modemo-routerze off, DMZ na WAN routera głównego, IP WAN tegoż routera na stałe.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/