Dzisiaj jest 23 wrz 2017, 05:57

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 12:55 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Więc nie rób tak :), będziesz miał aktualne pliki.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 13:31 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lis 2011, 14:51
Posty: 31
Lokalizacja: Szczecin
A jak zrobię sysupgrade -n a potem przywrócę konfigurację z pliku to będzie dobrze czy wszystko trzeba wyklikać od nowa? Czy tylko przywrócić fabryczne ustawienia? Tak czy inaczej nie uśmiecha mi się to przy kompie podpiętym po wifi :roll: Chyba muszę kupić ~15m kabla na takie okazje :D


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 13:42 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Ten backup to tylko archiwum. Tak samo jak wyjdzie nowa wersja w wgrasz backup to zachowa się np. opkg.conf i będziesz miał problem bo repo będzie nieaktualne :) Możesz wywalić z tego backupu to co nie chcesz i wgrać go.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 14:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 09:36
Posty: 139
Witam szanownych forumowiczow. :)
Czy najnowsza wersja od obsego zawiera Tora? Bo cos nie moge go znalezc.
Mam obraz dla WNDR3700.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 14:29 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
W postaci pluginu jest. Doinstaluj sobie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 5 mar 2012, 14:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 09:36
Posty: 139
Dzieki za info.
Myslalem, ze moze wbudowales go znow w obraz jak poprzednio dwa razy, ale cos jest nie tak z moim routerem.
Najwyrazniej wszystko jest ok.
:)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 7 mar 2012, 19:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 26 paź 2011, 18:44
Posty: 45
witanko dziś bez marudzenia tylko szybkie pytanie...czy w najnowszym gargoyle pl 1.5.4 jest gui dla hd-idle?

odpowiem sobie sam ...jest


Ostatnio zmieniony 7 mar 2012, 19:29 przez yaretski, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 7 mar 2012, 19:26 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Domyślnie nie. Doinstalować sobie musisz.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 7 mar 2012, 19:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 26 paź 2011, 18:44
Posty: 45
dzieki
własnie doinstalował..... znajomy zaczyna z alternatywnym softem
ja wrociłęm do poprzedniej wersji backfire...dopieszczona i nie mam z nią problemów


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 8 mar 2012, 09:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Autor pluginu do HdIdle mógłby podesłać go Ericowi, żeby na stałe był w Gargulcu.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 mar 2012, 15:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Popełniłem nowy plugin, roboczo nazwany "Admin msg". Potrzebna mi była wiadomość dla danego hosta, więc szybko skleciłem wspomniany plugin. Wyświetla komunikat, nie ma natomiast jeszcze gui do dodawania samych komunikatów.

Instalacja:
opkg install http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/ar71xx/packages/plugin-gargoyle-msg_1.0-1_all.ipk

(lub przez manager dodatków). Po instalacji dobrze zrobić restart routera

Gui do wpisania komunikatu nie ma (jeszcze). Same komunikaty umieszczamy w pliku /www/msg.txt; jedna linia jeden komunikat. Format: adres ip<spacja>komunikat. Czyli np.

echo "192.168.1.166 Jutro płatność za dostęp" >> /www/msg.txt
echo "192.168.1.98 Przerwa w dostępnie do internetu, dziś 21.00 - 24.00" >> /www/msg.txt

Obrazek

PS. I nie ma to nic wspólnego z hostspotem. Nie robi przekierowania na stronę logowania gargoyle. Jak ktoś świadomie wejdzie na stronę to zobaczy, jak nie to nie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 mar 2012, 20:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 09:36
Posty: 139
Super plugin.
Mozna ustawic hotspota, zeby jako strone glowna wyswietlaj wlasnie te z informacja :) Jak dla mnie bomba. W ten sposob jednoczesnie daje mozliwosc wyboru/wlaczenia Tora.
Dzieki obsy :)

PS. Odnosnie PS obsego. Mysle, ze dobrowolne wchodzenie mija sie z celem admin message. Mysle, ze adminowi chodziloby, aby "zmusic" uzytkownikow sieci do zapoznania sie z informacja, dlatego jak najbardziej wskazane byloby opracowanie wspolnego projektu admin msg - hotspot strona powitalna. Moze ktorys z uzytkownikow forum zaporjektowalby ladnie taka strone powitalna z miejscem na informacje admina, przyciskiem przejscia do internetu lub wybor bramki Tor i gdzies z boku mozliwosc zalogowania do routera :) Mysle, ze te dodatki sa bardzo wartosciowe i nalezaloby uzytkownikow "na sile" zapoznac z mozliwosciami takimi jak np. mozliwosc uzywania Tora.
Swietne pomysly obsy :) Bomba sprawa.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 mar 2012, 20:46 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Nie, nie nie. Ja potrzebowałem na dziś właśnie takiego rozwiązania - więc jest. A w co się to przerodzi - to się w przyszłości zobaczy.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 11 mar 2012, 21:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 09:36
Posty: 139
Wiem, wiem, wiem obsy :) Przeciez to napisales :) Ja po prostu marudze juz o tej przyszlosci, gdzy wydaje mi sie to nadzwyczaj oszczedne, nie wymagajace instalowania uhttpd itd. Ladnie zaprojektowana strona logowanie przerobiona na strone powitalna sieci, z informacja admina, dajaca wybor sposobu przegladania netu, moze jeszcze jakies inne funkcjonalnosci. Super.
Dlatego obsy ciesze sie tym krokiem, ktory wykonales, otwierajac przed nasza spolecznoscia jeszcze wiecej mozliwosci.
Zajefajnie instaluje sie teraz pluginy poprzez gui. Swietne rozwiazanie, wykorzystalem je. Co musialem tylko recznie zrobic to plik txt, ale to byl pikus :) Jak dla mnie bomba.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 28 mar 2012, 21:39 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2012, 19:44
Posty: 22
Lokalizacja: Małopolskie
W pliku ftp.sh na samym końcu:
gargoyle_header_footer -f -s "system" -p "vsftpd"
Zamiast vsftpd powinno być ftp

Obrazek

_________________
Netgear WNDR3800 => Gargoyle 1.9.0.3 (r49208) by obsy
https://github.com/Mari00/gargoyle-plugins


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 28 mar 2012, 21:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Lub w nagłówku, ale tak, masz rację. Przeoczyłem.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 29 mar 2012, 17:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 mar 2012, 17:37
Posty: 20
Witam

Ja mam tylko takie pytanie odnośnie mocy nadawania TL-WR1043ND. We wcześniejszej wersji Gargoyle był zakres 0-23dBm a w obecnej jest do max. 20 dBm.

Czy we wczesniejszej wersji był błąd iż 23 dBm to było faktycznie 20 dBm?
Czy może został zmniejszony zakres?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 29 mar 2012, 18:46 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Bo teraz masz regdomain na PL ustawiony zapewne. Zresztą radio i tak więcej nie potrafi.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 21 kwie 2012, 15:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 kwie 2012, 15:36
Posty: 147
Mam zainstalowany OpenWrt na VirtualBox-ie wg tej instrukcji http://wiki.openwrt.org/doc/howto/virtualbox
Jak doinstalować gargoyle by Obsy? bo tam mam Luci.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 21 kwie 2012, 15:50 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12920
Lokalizacja: Warszawa
Nie możesz. To nie jest wersja na x86. Musiałbyś sam kompilować lub użyć wersji z gargoyle-router.com

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info