Dzisiaj jest 24 wrz 2017, 05:00

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 25 paź 2012, 07:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 kwie 2012, 15:36
Posty: 147
To co mam zrobić ?
Do zakładki nośniki usb mogłem wchodzić dopóki nie zrobiłem serwera ftp w tej zakładce.
Extroot mam zrobiony na pendrive sdb1.
Extroot i ftp działają dobrze tylko tej zakładki nie ma...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 25 paź 2012, 08:00 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
To co napisałem. Jak używasz extroota i fstaba to nie możesz używać tej zakładki. Ręcznie to konfiguruj w /etc/config

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 29 paź 2012, 19:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 sie 2012, 05:14
Posty: 708
Jako, że jest nowa wersja a.a. z 27-10-2012, która tym razem ożywiła mi usb oraz podniosła ogólną wydajność routera (w sensie systemu) i szybkość wifi podskoczyła do góry jestem bardziej niż zadowolony. Lecz jak to mówią zawsze się znajdzie jakiś feler. Otóż za każdym razem pojawia się następujący problem widoczny w po wydaniu komendy "logread" w webshell i/lub jest widoczny w zakładce "Logi systemowe":
Oct 29 18:32:15 build daemon.crit httpd_gargoyle[13889]: error: can't initialize ssl connection, error = -208

I tak stopniowo co jakiś czas to samo:
Oct 29 18:42:13 build daemon.crit httpd_gargoyle[13949]: error: can't initialize ssl connection, error = -208

Jak sobie z tym poradzić i czy faktycznie jest to jakiś istotny problem ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 29 paź 2012, 19:53 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Pojawia się od czasu do czasy :http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=1022

Jako problem dogadania się przeglądarki serwerem http. Zignoruj.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 2 sty 2013, 11:23 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Obrazek

Stara funkcjonalność w nowym wydaniu. Manager pluginów który kiedyś napisałem przestał być pakietem a został włączony przez Eryka do systemu. Po przeróbkach będzie obecnie umożliwiał instalację pluginów gargoyle we flash lub na dysku USB (nie wymaga extroota, system sam będzie tworzył odpowiednie linki).
+ możliwość zarządzania listą źródeł z poziomu gui.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 6 sty 2013, 16:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 gru 2010, 02:43
Posty: 428
obsy pisze:
Obrazek

Stara funkcjonalność w nowym wydaniu. Manager pluginów który kiedyś napisałem przestał być pakietem a został włączony przez Eryka do systemu. Po przeróbkach będzie obecnie umożliwiał instalację pluginów gargoyle we flash lub na dysku USB (nie wymaga extroota, system sam będzie tworzył odpowiednie linki).
+ możliwość zarządzania listą źródeł z poziomu gui.
Czyli w nowym Gargoyle można będzie włożyć kartę micro-sd do modemu 3G/LTE i po zamontowaniu przez system można będzie instalować wszystkie dodatki na routerach <4MB flash? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 6 sty 2013, 17:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Jeszcze plugin usb musiał byś mieć żeby pojawiła się możliwość instalacji na usb.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 6 sty 2013, 18:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 gru 2010, 02:43
Posty: 428
obsy pisze:
Jeszcze plugin usb musiał byś mieć żeby pojawiła się możliwość instalacji na usb.
Ok! A zmieści się w 4MB fash? :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 6 sty 2013, 18:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 13:13
Posty: 1937
Lokalizacja: Suwałki
Widzę ze bardzo lubicie moj theme :]

_________________
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 6 sty 2013, 18:59 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
@jarek7714: nie, ale się to obejść
@arteq: stary już jest. Wymodził byś coś nowego, świeżego.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 7 sty 2013, 19:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 1 mar 2011, 17:14
Posty: 21
Witam

Kiedy można się spodziewać polskich obrazów nowego gargoyle ??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 7 sty 2013, 20:22 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Jak Eryk poprawi parę zmian które uczynił.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 13:54 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lis 2011, 14:51
Posty: 31
Lokalizacja: Szczecin
Zrobiłem sysupgrade 1.5.9.1 -> 1.5.9.2 z zachowaniem ustawień i na komputerze, na który był założony limit na ograniczanie transferu, internet po jego przekroczeniu jest odcinany całkowicie. Usunąłem limit i utworzyłem go na nowo i nadal to samo, zamiast ograniczać całkowicie go wyłącza.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 14:19 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Pokaż co masz ustawione.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 14:45 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lis 2011, 14:51
Posty: 31
Lokalizacja: Szczecin
Od zawsze miałem takie ustawienie i dobrze działało, przycinało od razu bez bawienie się QOS:

Obrazek

I po tym każde wpisanie adresu kończy się tym ekranem:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 14:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Zrób first boot-a i ustaw od nowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 15:00 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
@kicek: na świeżym obrazie jak najbardziej trzyma ustawienia. Zrobiłem sobie do 100K i trzyma się tego bez problemu:

Obrazek

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 16:00 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lis 2011, 14:51
Posty: 31
Lokalizacja: Szczecin
Eh, zachciało mi się robić aktualizację z zapisem ustawień, może tu jest pies pogrzebany ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 19:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 130
witam czy waro robic upd z wer. 1.5.9.1 -> 1.5.9.2 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 19 sty 2013, 19:10 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Poza zmianami w openvpn i radiu to nic tam innego nie ma.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info