Dzisiaj jest 24 wrz 2017, 05:01

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 27 wrz 2012, 17:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 1 lis 2011, 18:56
Posty: 182
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka / Opole
A rozpocząłeś tłumaczenie dla wersji Gargoyle 1.5.8 ?

bo tam są przesunięcia napisów


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 27 wrz 2012, 20:30 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
1.5.8 jeszcze nie ma. A aktualizacji tłumaczeń jeszcze nie wydałem.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 27 wrz 2012, 23:59 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lis 2011, 14:51
Posty: 31
Lokalizacja: Szczecin
Od 3 dni siedzę na 1.5.7 w TP-Linku 841N, ustawiłem wszystko tak jak miałem w sofcie "by obsy" i sprawuje się dobrze (w końcu dioda WiFi zaczęła działać ;) ). Chyba nawet z większą mocą nadaje, zawsze miałem 3-4 kreski, teraz 4-5, "Transmit Power" mam ustawiony na "Max" (w tym przypadku to 27dBm, o ile można w to wierzyć, w "by obsy" było max 18dBm).


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 28 wrz 2012, 06:25 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Jak byś wywalił z konfiga option country PL to też by tyle wyświetlało. Choć to nie znaczy że radio w 841 ma 0.5W mocy nadawczej...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 21 paź 2012, 11:35 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Info: w następnej wersji plugin usb-storage zostanie uzupełniony o możliwość udostępniania nośników przez ftp. Dorobił się także możliwości definiowana wielu użytkowników i określania konkretnego katalogu który chcemy udostępnić.

Tym samym mój plugin od ftp traci sens, więc jako samodzielny dodatek przestanie istnieć.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 12:02 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
1.5.8 właśnie się ukazało i pojawiły się pierwsze informacje o problemach gui z IE 9/10. Więc jeżeli ktoś tego doświadcza na windows7/vista to na chwilę obecną niech zmieni przeglądarkę.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 14:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Gdzie się podziały pliki konfiguracyjne do NFS??. etc/exports już nie ma. Showmount -192.168.1.1 również. Muszę zmienić parametr secure na insecure w każdym zasobie, żeby XBMC je widział.

PS. Obsy. Jakbyś mógł to wrzuć wtyczkę HD Idle do Dodatków.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 16:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
/etc/config/nfsd i usatw sobie secure zamiast insecure.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Znalazłem buga w wtyczce USB. Jak biorę edytuj zamontowany zasób, to pokazuą się zupełnie inne wartości (ustawienia defaultowe) niż podane pierwotnie. W starym Gargulcy jest ok i są takie wartości jakie podaliśmy podczas montowania.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:19 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Pokaż co masz ustawione.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Ustawiłem "Odczyt i zapis" w zamontowanym zasobie (sda1/Dane) a jak biorę edytuj to pokazuje "Tylko odczyt". Dotyczy to również ustawień FTP i NFS. Oczywiście mogę odczytywać i nagrywać jak ustawiłem. Błąd jest tylko w GUI jak dam opcję "Edytuj", bo pokazuje tam ustawienie defaultowe, czyli "Tylko Odczyt", pomimo iż ustawiłem "Odczyt/Zapis". W sumie mały błąd ale jak się edytuje, to lepiej widzieć wartości jakie się ustawiło, żeby je później zmienić na inne. Tak jak w Gargulcu 1.5.6.


Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 19:29 przez Rbej, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:29 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Odczyt/zapis czego? anonymousa czy usera?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Zapis i odczyt dla użytkownika Anonimowego dla CIFS, FTP i NFS.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:41 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Zaznaczenie NFS takie coś robi.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 1 mar 2011, 17:14
Posty: 21
Witam

Mam pytanie gdzie w tym nowym module jest opcja udostępniania FTP na świat czyli przez WAN??

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 19:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Wystarczy jak otworzysz sobie wan na porcie 21.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 21:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 kwie 2012, 15:36
Posty: 147
Mam 1.5.8 (r33883), by obsy i mam taki problem skonfigurowałem FTP-a w zakładce nośniki usb.
Po restarcie w zakładce nośniki usb mam "Nie wykryto żadnego zamontowanego nośnika USB."
A fizycznie mam pendrive z dwoma partycjami:
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
rootfs                  242.3M     21.2M    221.1M   9% /
/dev/root                 5.3M      5.3M         0 100% /rom
tmpfs                    61.8M    232.0K     61.6M   0% /tmp
tmpfs                   512.0K         0    512.0K   0% /dev
/dev/sdb1               242.3M     21.2M    221.1M   9% /overlay
overlayfs:/overlay      242.3M     21.2M    221.1M   9% /
/dev/sdb2                14.6G      3.2G     11.4G  22% /tmp/share_home/share/pendrive
/dev/sdb2                14.6G      3.2G     11.4G  22% /tmp/usb_mount/f03e9ccd-237e-4e2d-b975-fd7744cc2c73

i sdb2 dwa razy montuje...


Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, 07:36 przez q2werty, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 21:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Też tak mam....Po restarcie wszystko znika.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 21:45 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12922
Lokalizacja: Warszawa
Montowane jest dwa razy. Eryk tak sobie wymyślił udostępnianie katalogu po ftp.

Do @q2werty: zrobiłeś extroota. Albo używasz fstabta i jego mechanizmów albo pluginu usb-storage. Nie możesz jednego i drugiego bo gryzą się wzajemnie na wykrywaniu dysków. Więc nic dziwnego że nie masz tego z zakładce o usb.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Post: 24 paź 2012, 21:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2010, 15:16
Posty: 108
Ja nie mam extroota. Zamontowałem zasoby w CIFS, FTP, NFS. Robię restart i w zakładce USB mam "Nie wykryto żadnego zamontowanego nośnika USB", chociaż wszystko jest zamontowane prawidłowo. Pomaga dopiero firstboot, tylko co z tego skoro jak zamontuję od nowa nośniki i zrobię restart, to nie mogę wejść do zakładki USB.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info