Dzisiaj jest 18 sty 2017, 08:58

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: D-link Dir 300 A1 brak sieci Wi-Fi po restarcie
Post: 1 lip 2016, 20:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 1 lip 2016, 19:54
Posty: 2
Witajcie,
Dziś zainstalowałem dd-wrt na D-linku w celu utworzenia repeater'a do mojej sieci Wi-Fi. Po zainstalowaniu dd-wrt i ustawienia wszystkich parametrów, musiałem przestawić router w inne miejsce. Po podłączeniu okazało się, że nie jestem w stanie wejść na 192.168.1.1, a router nie rozgłasza sieci Wi-Fi. Dopiero się podłączę się telnetem do routera i wykonam 2 ostatnie instrukcje:
"fis load -l linux
exec"
Router wstaje na nowo.

Czy da się coś z tym zrobić , jeżeli tak to proszę o pomoc w jaki sposób sobie z tym poradzić.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: D-link Dir 300 A1 brak sieci Wi-Fi po restarcie
Post: 2 lip 2016, 06:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12739
Lokalizacja: Warszawa
Czegoś nie zrobiłeś - podczas wgrywania w/w polecenia umieszcza się przez wywołanie fconfig z redboota. Ty chyba tego nie zrobiłeś lub masz tam literówkę skoro nie ładuje. Po telnecie zrób fconfig -l, wpisz to jeszcze raz, zapisz zmiany.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: D-link Dir 300 A1 brak sieci Wi-Fi po restarcie
Post: 4 lip 2016, 11:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 1 lip 2016, 19:54
Posty: 2
Dzięki pomogło. Teraz jak go zrestartuje to Wi-Fi się włącza, ale na stronę 192.168.1.1 jestem w stanie wejść tylko po kablu. Nikt, jak podłączy się do sieci, nie jest w stanie wejść na 192.168.1.1


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: D-link Dir 300 A1 brak sieci Wi-Fi po restarcie
Post: 4 lip 2016, 11:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12739
Lokalizacja: Warszawa
Może oddzieliłeś wifi od lanu abo blokadę jaką zrobiłeś. Po takim opisie trudno coś powiedzieć. Jeżeli jest repaterem to dostał adres od głównego ap, więc po tym adresie spróbuj się dostać.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info