openrouter.info
http://openrouter.info/forum/

uboot TL-MR3020
http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=18&t=4388
Strona 1 z 1

Autor:  farix [ 15 cze 2017, 15:34 ]
Tytuł:  uboot TL-MR3020

Jestem pierwszy raz na tym forum i witam wszystkich

Mam problem z wejściem w tryb uboot prompt. Podłączam się po serialu i zaraz po starcie rutera TL-MR3020 pojawiają się "krzaki" i dopiero po ok 3 sek. dostaję "normalny" tekst. Jednak jest to już za późno na komendę "tpl". Moment przejścia podaję poniżej. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i jak go naprawić?

Korzystam z hyperterminala, przejściówka USB-RS232 na układzie CH340G TTL. Wcześniej korzystałem z AK50, ale ten pokazywał krzaki cały czas.


Š+‚ r4jSĄN¶±Őň"•…ä+Ë• .ÖĄó—É•äB‚•ćX‹Ą
               ŃşÂ˛Mş1¶Íä.K•ň Ę6 ˝r´. *ÉŃšˇ…rZëe
                                                   ‰±e–HŰ‚ °‰Ú0°‚já.Ú“uµX.—ÂŃ
yP
   ŠŃ ­“ęAE¸’0‚ )
                    ĺ ŠĘ©JÍAˇ
                              Iĺ33X UART
[    0.480000] console [ttyATH0] enabled, bootconsole disabled
[    0.480000] console [ttyATH0] enabled, bootconsole disabled
[    0.490000] m25p80 spi0.0: found s25sl032a, expected m25p80
[    0.500000] m25p80 spi0.0: s25sl032a (4096 Kbytes)
[    0.500000] 5 tp-link partitions found on MTD device spi0.0
[    0.510000] Creating 5 MTD partitions on "spi0.0":


pozdrawiam Rafał

Autor:  farix [ 15 cze 2017, 15:35 ]
Tytuł:  Re: uboot TL-MR3020

Aha, ustawienie terminala 115200 8-N-1

Autor:  obsy [ 15 cze 2017, 15:47 ]
Tytuł:  Re: uboot TL-MR3020

Spróbuj inną prędkość. Może coś masz poprzestawiane i uboot inicjuje inną szybkość niż system.

Autor:  farix [ 15 cze 2017, 19:16 ]
Tytuł:  Re: uboot TL-MR3020

Niestety, nie pomaga. To była moja pierwsza myśl...

Autor:  obsy [ 15 cze 2017, 19:52 ]
Tytuł:  Re: uboot TL-MR3020

Strzelaj na ślepo tpl a później poszczególne polecenia

Ponad to - jeżeli miałeś w miarę nowego uboota to on ma tryb awaryjny.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/