openrouter.info
http://openrouter.info/forum/

Archer C2600 - co to może być za układ?
http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=18&t=4062
Strona 5 z 5

Autor:  Heinz [ 25 lis 2016, 16:32 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Diod od wifi nie próbowaliśmy nawet, bo one są sterowane przez gpio w "kartach" na pci. Trzeba by to dodać do obsługi w sterowniku ath10k.

Autor:  shevchenko1987 [ 25 lis 2016, 18:09 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Myślałem, że coś się ruszyło w temacie, gdyż widziałem dużo wpisów w tych commitach właśnie odnośnie wlan ;) No nic, czekam dalej :)

Autor:  Heinz [ 25 lis 2016, 19:50 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Tamto dotyczyło archera VR2600 który jest podobny do C2600 tylko ma dodatkowo A/Vdsl + voip i dect.
Ma on też te diody sterowane z gpio chipsetu, więc na nim działa to co ma działać

Autor:  shevchenko1987 [ 30 lis 2016, 16:59 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Dzisiaj chciałem zaktualizować sobie firmware. Zauważyłem, że w repozytorium LEDE nie ma obecnie pakietów:
1) libusb-1.0
2) umbim
3) uqmi
4) usb-modeswitch

Wcześniej zawsze wołało mi o te pakiety, więc nie wiem czy jest to błąd kompilacji serwera czy te pakiety zostały wchłonięte przez inne?

Do tej pory zawsze po instalacji obrazu firmware instalowałem następujące paczki:
chat
comgt
comgt-directip
comgt-ncm
kmod-mii
kmod-scsi-core
kmod-usb-acm
kmod-usb-core
kmod-usb-net
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-cdc-mbim
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-qmi-wwan
kmod-usb-net-rndis
kmod-usb-net-sierrawireless
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
kmod-usb-serial-qualcomm
kmod-usb-serial-sierrawireless
kmod-usb-serial-wwan
kmod-usb-storage
kmod-usb-storage-extras
kmod-usb-uhci
kmod-usb-wdm
kmod-usb2
kmod-usb3
libpthread
librt
libusb-1.0
umbim
uqmi
usb-modeswitch
wwan
Teraz nie wiem czy instalować czy czekać na kolejną rewizję?

Autor:  obsy [ 30 lis 2016, 17:58 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Bo się nie zbudowały. To jest wersja rozwojowa, nikt nie twierdził że wszystko będzie działać.

Poczekaj aż się zbuduje.

Autor:  shevchenko1987 [ 30 lis 2016, 18:05 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

obsy, nie mam pretensji, bo wiem że to wersja rozwojowa. Tylko mówię co zauważyłem, a że ty zawsze wiesz więcej od innych to dlatego też pytam ;)

Autor:  obsy [ 30 lis 2016, 18:16 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Nie mam pretensji. Po prostu stwierdzam fakt. Nie ma dziś, będą jutro czy pojutrze.

Autor:  shevchenko1987 [ 11 sty 2017, 11:58 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

1. Prace nad C2600 zawieszone? Bo jakoś cisza w temacie.

2. Ma ktoś znajomości w sferze developerów LEDE, gdyż od jakichś dwóch tygodni znowu nie budują się następujące pakiety:

a) comgt-directip,
b) umbim,
c) uqmi,

dla: https://downloads.lede-project.org/snap ... fpv4/base/

Mogłby ktoś im ćwierknąć o tym i poprosić o zbadanie sprawy? Dwa dni temu zrobiłem zgłoszenie na ich bug liście, ale nikt jeszcze go nie rozpatrzył.

Chyba, że można skorzystać z wersji ściągniętej wcześniej zanim się przestały budować? Mam takie zachowane na dysku, ale nie wiem czy tak jak moduły kmod-* nie muszą być zbudowane w oparciu o konkretny kernel, build, itp.

3. Jest już może termin wydania stable dla LEDE? Bo przed świętami na eko.one.pl, bodajże pepe chwalił się, że z potwierdzonego info wie, że nastąpi to tuż już.

Pozdrawiam!

Autor:  obsy [ 11 sty 2017, 12:06 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

3. zobacz sb, jest link do ogłoszenia
2. możesz używać starszych wersji
1. bo prawie wszystko działa?

Autor:  shevchenko1987 [ 11 sty 2017, 12:22 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

1. Niby tak, ale zawsze to nieskończone dzieło ;)
2 & 3. Dzięki za info! Nie zauważyłem w sb twojego linku. Co do instalacji to poczekam już na stable.

Autor:  shevchenko1987 [ 26 sty 2017, 16:40 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Panowie, chciałbym powrócić do oryginalnego oprogramowania TP-Linka żeby przetestować WiFi na oryginalnych sterownikach. Jednak przy próbie powrotu dostaję komunikat przez Luci - prawie najnowsze LEDE:
Przesłany plik obrazu nie zawiera obsługiwanego formatu. Upewnij się, że wybrałeś odpowiedni format obrazu dla danej platformy.

Próbowałem przez ssh:
root@LEDE:/tmp# sysupgrade -v C2600_up.bin
Image metadata not found
Use sysupgrade -F to override this check when downgrading or flashing to vendor firmware
Image check 'fwtool_check_image' failed.

Próbowałem jeszcze za pomocą mtd:
mtd -e firmware -r write code.bin firmware
(oczywiście zmieniłem nazwę firmware na code.bin) i dalej nic.
Jak to wgrać najprościej?

Autor:  Heinz [ 26 sty 2017, 16:45 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Najprościej przez recovery.
Choć kiedyś chyba przygotowałem taki sysupgrade ale musiał bym go poszukać

Autor:  obsy [ 26 sty 2017, 16:48 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Oryginał od C2600 wchodzi tak po prostu przez tftp, jako recovery.

Autor:  shevchenko1987 [ 26 sty 2017, 16:48 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi z powrotem przez recovery? Bo nigdy w ten sposób nie robiłem.
Albo jak możesz to poszukaj tego sysupgrade.

Autor:  Heinz [ 26 sty 2017, 16:53 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Recovery najszybciej i jest to dość pewna metoda.
Poczytaj tutaj: http://tplink-forum.pl/index.php?/forum ... -recovery/

Autor:  shevchenko1987 [ 26 sty 2017, 17:24 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Dzięki, udało się ;)

Ps. Czemu wgrywanie nie działa jak w innych TP-Linkach?

Autor:  obsy [ 26 sty 2017, 18:19 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Bo obraz jest inaczej zbudowany dla tych modeli.

Autor:  shevchenko1987 [ 4 mar 2017, 17:44 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Zobaczcie linijkę 339: http://wklej.org/id/3056140/
Zgłaszać?

Autor:  obsy [ 4 mar 2017, 18:18 ]
Tytuł:  Re: Archer C2600 - co to może być za układ?

Nie. Wyrywasz linię z kontekstu. Sterownik łapie się różnych metod załadowania firmware (z pliku/karty itd) i siłą rzeczy nie wszystkie mu działają. Na dodatek możesz mieć różne wersji firmware w różnych nazwach. Aż w końcu znajduje to co chce i ładuje to. Działa to działa.

Strona 5 z 5 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/