Dzisiaj jest 27 mar 2017, 23:27

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 7 lut 2016, 23:59 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
uff udało się. system wystartował.

przerobiłem inny patch i potem się udało:
475-mtd-spi-nor-add-support-for-the-Macronix-MX25U25635F.patch
From 0d7388de0911c1a4fc4a8a3898ef9d0ab818ca08 Mon Sep 17 00:00:00 2001
From: Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>
Date: Tue, 7 Apr 2015 18:35:15 +0200
Subject: [PATCH] mtd: spi-nor: add support for the Macronix MX25U25635F SPI
 flash chip

Signed-off-by: Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>
---
 drivers/mtd/spi-nor/spi-nor.c |    1 +
 1 file changed, 1 insertion(+)

--- a/drivers/mtd/spi-nor/spi-nor.c
+++ b/drivers/mtd/spi-nor/spi-nor.c
@@ -535,6 +535,7 @@ static const struct spi_device_id spi_no
   { "mx25l25635e", INFO(0xc22019, 0, 64 * 1024, 512, 0) },
   { "mx25l25655e", INFO(0xc22619, 0, 64 * 1024, 512, 0) },
+   { "mx25u25635f", INFO(0xc22539, 0, 64 * 1024, 512, 0) },
   { "mx66l51235l", INFO(0xc2201a, 0, 64 * 1024, 1024, SPI_NOR_QUAD_READ) },
   { "mx66l1g55g",  INFO(0xc2261b, 0, 64 * 1024, 2048, SPI_NOR_QUAD_READ) },

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 8 lut 2016, 06:41 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Czyli to jednak tylko brak flash, świetnie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 8 lut 2016, 08:38 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2028
Lokalizacja: Warszawa
A na przyszłość, tutaj jest wyjaśnione co i jak z łatkami na kernel w OpenWrt: https://wiki.openwrt.org/doc/devel/patc ... el_patches

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 11 lut 2016, 21:52 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Wkońcu udało mi sie zbudować obraz tak abym był choć troszkę z niego zadowolony (miał te funkcje co potrzebuje).
Zrobiłem sobie test WiFi i NATu i można powiedzieć że szybki jest:

WiFi:
Obrazek

NAT:
D:\jperf-2.0.2\bin>iperf.exe -c 10.1.1.50 -P 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.50, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[136] local 192.168.1.136 port 13786 connected with 10.1.1.50 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[136]  0.0-10.0 sec   807 MBytes   673 Mbits/sec

D:\jperf-2.0.2\bin>iperf.exe -c 10.1.1.50 -P 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.50, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[240] local 192.168.1.136 port 13790 connected with 10.1.1.50 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[240]  0.0-10.3 sec   863 MBytes   702 Mbits/sec

Tutaj może być więcej bo chyba "NAS" mi nie wyrabia.


Obsy czy będziesz kompilował coś swojego na ten sprzęt? bo to co ja zrobiłem przez 3 dni to ostatnia żenada, ale działa :)

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 12 lut 2016, 07:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Tak, będę.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 14 lut 2016, 08:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 lut 2016, 08:27
Posty: 1
Heinz pisze:
Wkońcu udało mi sie zbudować obraz tak abym był choć troszkę z niego zadowolony (miał te funkcje co potrzebuje).
Zrobiłem sobie test WiFi i NATu i można powiedzieć że szybki jest:


A jak ten router radzi sobie z zasięgiem WiFi? Mam poczciwego tplinka 1043 v1 i powoli rozglądam się za następcą.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 15 lut 2016, 23:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Udało się nawiązać komunikację przez serial. Zakupiłem zamiennik chipa który powinien być zamontowany w miejscu U25. Dokładniej jest to "Arduino Konwerter dwukierunkowy 4-kanałowy 3,3V-5V" kosztował mnie całe 5,50zł.

Przylutowałem wyprowadzenia wg obrazka:
Obrazek

HV do 3v3 - prawy pin C447
LV do 1v8
LV3 do dolnego pinu R299
LV4 do 5 pinu U25 ( trzeba też zewrzeć R87 obok procesora)
Gnd do masy routera.
do pinów Gnd, Rx i Tx w konwerterze wlutowałem goldpiny przez co mam typowe złącze pod serial z logiką 3v3.


Bootloader można zatrzymać wpisując tpl podczas komunikatu:
boot in 2 seconds

kilka komend z uboota:
U-Boot 2012.07 [Standard IPQ806X.LN,unknown] (Aug 28 2015 - 19:57:21)

smem ram ptable found: ver: 0 len: 5
DRAM:  491 MiB
PCI0 Link Intialized
PCI1 Link Intialized
SF: Detected MX25U25635F with page size 4 KiB, total 32 MiB
  00:01.0     - 17cb:0101 - Bridge device
   01:00.0    - 168c:0040 - Network controller
  02:01.0     - 17cb:0101 - Bridge device
   03:00.0    - 168c:0040 - Network controller
NAND:  ipq_nand: unknown NAND device manufacturer: 0 device: 0
ipq_nand: failed to identify device
SF: Detected MX25U25635F with page size 4 KiB, total 32 MiB
ipq_spi: page_size: 0x100, sector_size: 0x1000, size: 0x2000000
32 MiB
MMC:
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   MAC1 addr:0:3:7f:ba:db:1
athrs17_reg_init: complete
athrs17_vlan_config ...done
S17c init  done
MAC2 addr:0:3:7f:ba:db:2
eth0, eth1
boot in 2 seconds
(IPQ) # ?
?       - alias for 'help'
base    - print or set address offset
bootipq - bootipq from flash device
bootm   - boot application image from memory
bootmbn - bootmbn from flash device
bootp   - boot image via network using BOOTP/TFTP protocol
bootz   - boot Linux zImage image from memory
chpart  - change active partition
cmp     - memory compare
cp      - memory copy
crc32   - checksum calculation
dhcp    - boot image via network using DHCP/TFTP protocol
dumpipq_data- dumpipq_data crashdump collection from memory
echo    - echo args to console
env     - environment handling commands
exit    - exit script
false   - do nothing, unsuccessfully
fdt     - flattened device tree utility commands
firmrecovery- firmware recovery

go      - start application at address 'addr'
help    - print command description/usage
i2c     - I2C sub-system
iminfo  - print header information for application image
imxtract- extract a part of a multi-image
ipq_nand- Switch between SBL and Linux kernel page layout.
ledtest - ledtest

loop    - infinite loop on address range
md      - memory display
mii     - MII utility commands
mm      - memory modify (auto-incrementing address)
mmc     - MMC sub system
mmcinfo - display MMC info
mphyrd  - qca8511 packet processor PHY register display
mphyrw  - qca8511 packet processor PHY register write (fill)
mprd    - qca8511 packet processor register display
mprw    - qca8511 packet processor register write (fill)
mtdparts- define flash/nand partitions
mtest   - simple RAM read/write test
mw      - memory write (fill)
nand    - NAND sub-system
nboot   - boot from NAND device
nm      - memory modify (constant address)
pci     - list and access PCI Configuration Space
ping    - send ICMP ECHO_REQUEST to network host
printenv- print environment variables
reset   - Perform RESET of the CPU
run     - run commands in an environment variable
saveenv - save environment variables to persistent storage
setenv  - set environment variables
sf      - SPI flash sub-system
showvar - print local hushshell variables
smeminfo- print SMEM FLASH information
source  - run script from memory
test    - minimal test like /bin/sh
tftpboot- boot image via network using TFTP protocol
tftpput - TFTP put command, for uploading files to a server
true    - do nothing, successfully
ubi     - ubi commands
usb     - USB sub-system
usbboot - boot from USB device
version - print monitor, compiler and linker version
(IPQ) # pci
Scanning PCI devices on bus 0
BusDevFun  VendorId   DeviceId   Device Class       Sub-Class
_____________________________________________________________
00.00.00   0x17cb     0x0101     Does not fit any class  0x00
00.01.00   0x17cb     0x0101     Does not fit any class  0x00
(IPQ) # sf probe
SF: Detected MX25U25635F with page size 4 KiB, total 32 MiB
(IPQ) # showvar
HUSH_VERSION=0.01
(IPQ) # smeminfo
flash_type:             0x6
flash_index:            0x0
flash_chip_select:      0x0
flash_block_size:       0x10000
partition table offset 0x0
No.: Name             Attributes            Start             Size
  0: 0:SBL1           0x0000ffff              0x0          0x20000
  1: 0:MIBIB          0x0000ffff          0x20000          0x20000
  2: 0:SBL2           0x0000ffff          0x40000          0x20000
  3: 0:SBL3           0x0000ffff          0x60000          0x30000
  4: 0:DDRCONFIG      0x0000ffff          0x90000          0x10000
  5: 0:SSD            0x0000ffff          0xa0000          0x10000
  6: 0:TZ             0x0000ffff          0xb0000          0x30000
  7: 0:RPM            0x0000ffff          0xe0000          0x20000
  8: 0:APPSBL         0x0000ffff         0x100000          0x70000
  9: 0:APPSBLENV      0x0000ffff         0x170000          0x40000
 10: 0:ART            0x0000ffff         0x1b0000          0x40000
 11: 0:HLOS           0x0000ffff         0x1f0000         0x200000
 12: rootfs           0x0000ffff         0x3f0000        0x1b00000
(IPQ) # printenv
baudrate=115200
bootargs=console=ttyHSL1,115200n8
bootcmd=firmrecovery
bootdelay=2
ethact=eth0
machid=1260
stderr=serial
stdin=serial
stdout=serial

Environment size: 167/262140 bytes
(IPQ) # firmrecovery
FirmwareRecovery: Now doing bootipq
MMC Device 0 not found
MMC Device 0 not found

Loading from nand1, offset 0x1f0000
   Image Name:   ARM OpenWrt Linux-3.18.26
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    1916643 Bytes = 1.8 MiB
   Load Address: 42208000
   Entry Point:  42208000
Automatic boot of image at addr 0x44000000 ...
   Image Name:   ARM OpenWrt Linux-3.18.26
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    1916643 Bytes = 1.8 MiB
   Load Address: 42208000
   Entry Point:  42208000
   Verifying Checksum ... OK
   Loading Kernel Image ... OK
OK
info: "mtdparts" not set
Using machid 0x1260 from environment

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 07:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Fajnie patrzeć jak się to rozwija. Jest serial, mac ponoć znaleźli, sprawa z flash się wyjaśniła...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 08:29 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2028
Lokalizacja: Warszawa
obsy pisze:
Fajnie patrzeć jak się to rozwija. Jest serial, mac ponoć znaleźli, sprawa z flash się wyjaśniła...

Tylko ta cena... ;)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 08:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Niestety taka jakaś moda jest. Linksys EA6700, Asus AC68U- wszystko powyżej 500zł.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 09:13 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2028
Lokalizacja: Warszawa
obsy pisze:
Niestety taka jakaś moda jest. Linksys EA6700, Asus AC68U- wszystko powyżej 500zł.

No tak, 850 PLN też jest powyżej 500 PLN ;)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 09:21 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Wiesz, tp-link rozpieścił nas routerami za 100-200zł a teraz mamy za 800 :)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 16 lut 2016, 17:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Chwila zabawy i kopia flash zrobiona.
Można pobrać z: http://tplink-forum.pl/wsady-pamieci-fl ... 00v1-5487/

Przy okazji "odkrył" się adres MAC:
Adres MAC: EC 08 6B 2C A0 4C, PIN 69842276
Lokalizacja MAC: 0x1EF0008-0x1EF000D
Lokalizacja PIN: 0x1EF0208-0x1EF020F
Identyfikator urządzenia: 0x1EF0400

Log:
(IPQ) # setenv ipaddr 192.168.0.88
(IPQ) # setenv serverip 192.168.0.66
(IPQ) # setenv netmask 255.255.255.0
(IPQ) # sf probe
SF: Detected MX25U25635F with page size 4 KiB, total 32 MiB
(IPQ) # sf read 45000000 0 2000000
(IPQ) # tftpput 0x45000000 2000000 dump.bin
Using eth0 device
TFTP to server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.88
Filename 'dump.bin'.
Save address: 0x45000000
Save size:    0x2000000
Saving: ################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         ###########
done
Bytes transferred = 33554432 (2000000 hex)
(IPQ) #

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 4 mar 2016, 09:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 sie 2010, 13:48
Posty: 169
Lokalizacja: Lublin
Ja niedługo się dowiem jak wygląda sytuacja w EA8500.

_________________
Linksys EA8500 @ LEDE
Linksys WRT1200AC @ LEDE
Netgear WNDR4300 @ OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 31 maja 2016, 20:18 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lis 2013, 18:52
Posty: 200
Lokalizacja: Zawadzkie
Jako że router doczekał się już wsparcia i działa na tym dość znośnie to warto napisać co działa a co nie.

Braki:
1. Problem z przyciskami - na karnelu 3.18 nie działa żaden, na 4.4 działa tylko reset oraz wps.
2. Obsługa diod WiFi. Te diody nie są sterowane z gpio. NA płycie głównej routera widać że ścieżki do tych diod idą z układów WiFi. Dziwna sprawa to fakt że przy włączeniu routera zapalają się wszystkie diody oraz gasną, w bootloaderze po wydaniu komendy ledtest i naciskaniu przycisku WiFI diody wifi mrugają. (przycisk wps zapala diodę wps, reset zapala diodę power, przycisk led zapala po kolei wszystkie diody)
3. Brak obsługi diody WAN pomarańczowej.
4. Problem z adresem MAC na interfejsach radiowych.
5. Tryb failsafe, w wersji 3.18 nie da się wogołe wejść, przy 4.4 reaguje na przyciski wchodzi, jednak nie można się do niego dostać bo interfejs LAN nie jest jeszcze uruchomiony.
6. Na kernelu 4.4 jest drobny problem z magistralą spi podczas zapisu/odczytu pamięci flash, jednak nie powoduje ona błędów odczytu/zapisu:
spi_qup 1a280000.spi: unexpected irq 00000000 00000000 00000080

Z działaniem nie ma problemu: na portach LAN WAN i USB, prędkości wifi, szybkości procesora.


Zrobiłem patch który zamienia działanie diody power na diodę "system" jednak w robieniu/publikowaniu patchy nie mam doświadczenia, może ktoś chętny sprawdzić/opublikować?
http://hyniu.noip.pl:82/patch/806-ARM-q ... -led.patch

_________________
tplink-forum.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 31 maja 2016, 20:36 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
2. To jest gpio, tyle że z układu radiowego (wmac). Powinno dać się to obsłużyć, choć nie wiem czy czegoś to dtsa nie trzeba będzie dorobić.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 19 sie 2016, 16:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Stan na dziś - 19.08.2016:
1. bez zmian, działają tylko dwa przyciski
2. bez zmian, diody led od wifi nie są obsługiwane
3. bez zmian, nie jest obsługiwana czerwona led pod wan
4. poprawione, karty radiowe dostają mac adres routera
5. poprawione, da się wejść w tryb failsafe i zalogować przez ssh do routera
6. poprawione
7. na wersji 1.1 polecenie reboot powoduje "zawieszenie" się routera - pomaga tylko odłączenie od prądu

C2600 został dodany swego czasu do lede i tym samym budowane są obrazy w wersji rozwojowej. Da się wgrać obraz tak po prostu z GUI oryginalnego oprogramowania.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 13 wrz 2016, 14:39 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2 paź 2014, 20:37
Posty: 8
obsy pisze:
7. na wersji 1.1 polecenie reboot powoduje "zawieszenie" się routera - pomaga tylko odłączenie od prądu.


Wygląda na to, że ten punkt też został poprawiony. Mam router Archer C2600 v 1.1 i polecenie reboot zresetowało router bez większego problemu. Sprawdziłem trzy razy i za każdym razem router się zresetował poprawnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 13 wrz 2016, 15:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 12808
Lokalizacja: Warszawa
Który rev wgrałeś i od kogo obraz?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Archer C2600 - co to może być za układ?
Post: 13 wrz 2016, 17:16 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2 paź 2014, 20:37
Posty: 8
No ten co jest na dl.eko.one.pl, ten r1535.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info