Dzisiaj jest 19 paź 2017, 20:18

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: WRT1200AC pierwsze logowanie bez internetu
Post: 3 paź 2017, 11:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lis 2016, 20:02
Posty: 20
Witam
Szukałem po necie, ale bez rezultatu. Miałem na WRT1200AC lede/luci i przez sysupgrade wgrałem mu oryginalne firmware. Udało się, bo widzę stronkę logowania. Wpisuję hasło domyślne (admin) i cały czas jest komunikat o konieczności podłączenia internetu. Mam tylko modem e3131, ale (co oczywiste) nie ma połączenia, choćby z tego powodu, że trzeba mu ustawić APN. Nie mogę przejść do ustawień routera bo nie ma neta. Zna ktoś sposób na obejście tego problemu? Ostatecznie chyba będę musiał zabrać go do domu, podpiąć do neta i skonfigurować.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: WRT1200AC pierwsze logowanie bez internetu
Post: 3 paź 2017, 11:30 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12942
Lokalizacja: Warszawa
Podłącz modem po komputer, udostępnij internet przez komputer ?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: WRT1200AC pierwsze logowanie bez internetu
Post: 3 paź 2017, 11:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lis 2016, 20:02
Posty: 20
Nie da rady, bo w windowsie jak się udostępnia połączenie, to windows zmienia IP tej karty (której się udostępnia neta) na 192.168.137.1, a to nie pasuje do routera.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: WRT1200AC pierwsze logowanie bez internetu
Post: 3 paź 2017, 12:51 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 12942
Lokalizacja: Warszawa
Ale możesz podłączyć go przez wan, a routera podłączyć się innym komputerem czy smartfonem. Problemów szukasz na siłę... ;)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: WRT1200AC pierwsze logowanie bez internetu
Post: 3 paź 2017, 13:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lis 2016, 20:02
Posty: 20
Tak się kraje jak materiału staje. Zaproponowałeś dobre technicznie wyjście z sytuacji. Ja jestem prostym projektantem, dział IT jest gdzie indziej. "Politycznie" jest to trudne do zrealizowania. Mniej zachodu będzie z zabraniem routera do chaty i skonfigurowanie wszystkiego na spokojnie niż proszenie się o drugiego PC czy lapka.
Dzięki za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info